Liverpool var fullstendig dominerende mot West Ham og etterpå ble semifinalene trukket:

  • Liverpool – Fulham

  • Middlesbrough - Chelsea

Dermed kan det bli en drømmefinale mellom de to største gjenværende lagene i turneringen: Liverpool og Chelsea. De har møttes i to tidligere ligacup-finaler:

I 2022 ble det 0–0 og 11–10 til Liverpool etter straffer. I 2005 vant Chelsea 3–2 etter ekstraomganger, den gangen sendte John Arne Riise Liverpool i ledelsen med en drømmescoring i kampens første minutt.

I den siste kvartfinalen var det fullstendig overkjøring på Anfield. Dominik Szoboszlai, Curtis Jones (x2), Cody Gakpo og innbytter Mohamed Salah sørget for hele fem mål. Det er tangering av Liverpools største seier denne sesongen.

De vant også 5–1 mot franske Toulouse i Europa League.

Jarrod Bowens redusering sørget for samme resultat mot West Ham.

– Vi fikk aldri en sjanse til å puste, sier West Ham-trener David Moyes til BBC.

Grafikk: www.sofascore.com

– En veldig, veldig god kamp. Vi var vanskelig å møte i dag. Vi var påskrudd fra første sekund og spilte veldig god fotball, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp, som omtaler Fulham som en meget tøff semifinalemotstander. Da lagene møttes i serien på Anfield vant Liverpool 4–3.

Flere av målene til hjemmelaget var av høy kvalitet – men samtidig var det passivt forsvarsspill og mange stygge balltap.

Kampens prestasjon kom på slutten av kampen da Curtis Jones scoret sitt andre mål etter et soloraid gjennom hele West Ham-forsvaret.

Semifinalene spilles over to kamper.