Etter en kruttsterk prestasjon på Aspmyra seiler Bodø/Glimt opp på annenplassen i gruppe D.

Dermed lever Glimts håp for avansement i turneringen. De gule er à poeng med FC Lugano og tre poeng bak Club Brügge på toppen

– Det er kanskje årsbeste, motstander tatt i betraktning, kommenterte Viaplay-ekspert Nils Johan Semb.

– For en kveld for fotball. For en herlig Bodø/Glimt-kveld, fortsatte Semb da innbytter Ulrik Saltnes satte inn 3–0 mot slutten av kampen:

Saltnes satte spikeren i kista etter at han kom inn fra benken. 30-åringen sier han var sjokkert over å ikke starte kampen.

– Det kom som lyn fra klar himmel. Jeg ble ganske sjokkert og var dypt uenig. Det sa jeg til Kjetil (Knutsen) også, men vi har 30-pluss gode fotballspillere her, sier Saltnes til Viaplay.

Sondre Brunstad Fet startet i stedet som indreløper.

– Vi bruker mye tid på å ta ut riktige lag, og hvis jeg skal gå rundt og spørre alle om de er enige når de ikke spiller, blir det tungt. De får lov til å uttrykke seg når de er uenige, og døren er alltid åpen, sier Glimt-trener Knutsen til Viaplay om laguttaket og legger til:

– Jeg tror vi traff ganske bra.

Se intervjuet med Saltnes her:

– Det er forrykende angrepsfotball store deler av kampen gjennom, og så har de en hannkatt i målet som er reaksjonssterk og ligger ved stolpen ved et par anledninger, oppsummerer Viaplay-ekspert Pål André Helland.

For tyrkerne kunne fort ha både utlignet og redusert med den kamerunske landslagsspilleren Vincent Aboubakar på topp.

Spissen var tidvis overlegen mot Glimt-forsvarerne i feltet og fikk enorme sjanser både før og etter pause, men Glimt-keeper Nikita Haikin var lynraskt nede og avverget med to kjemperedninger.

Se høydepunktene øverst i saken!

I åpningsminuttene var det dog Glimt som gikk rett i strupen på tyrkerne, og gikk i føringen da Grønbæk snappet opp en retur i Besiktas 16-meter.

Men til tross for en sterk ledelse til pause, var ikke målscoreren tilfreds med alt Glimt leverte i løpet av de første 45 minuttene.

– Vi skal justere litt i pausen, så blir det bra, sa Grønbæk til Viaplay etter første omgang.

Og bedre ble det for Glimt, som økte ledelsen ved Faris Pemi Moumbagna etter et lekkert forarbeid fra Sondre Sørli. Moumbagna kombinerte med Grønbæk, og førstnevnte sendte Aspmyra til himmels.

Innbytter Nino Zugelj brukte under ett minutt på å sette Glimts tredje for kvelden med en lekker chip, men viste seg å være i offside etter en VAR–sjekk.

Saltnes punkterte i stedet kampen med 3–0 i det 87. spilleminutt, før kaptein Brede Moe var uheldig på overtid og satte ballen i eget mål på absurd vis:

Dermed endte det med 3–1-seier for Glimt, som ikke hadde scoret i gruppespillet før kveldens oppgjør.