Bodøværingene møter storlaget Ajax. Molde trakk polsk motstand i Legia Warszawa.

– Ajax er en spennende utfordring. En utfordring vi bare gleder oss til, sier Glimts sportslig administrative leder, Håvard Sakariassen, til VG.

Molde kom inn Conference League som gruppetreer fra Europa League og får hjemmekamp mot Leagia Warszawa. Glimt gikk videre som gruppetoer i Conference League og reiser på besøk til Amsterdam først.

– Å være fornøyd eller misfornøyd med trekningen har ingen verdi. Vi finner verdi i å jobbe godt, være oss selv uansett hvem vi skulle møte, med mål om å legge ned gode prestasjoner, også mot Ajax. Da har vi alle muligheter, sier Sakariassen.

Selv om Ajax på papiret er beinhard motstand er det ikke nødvendigvis Bodø/Glimt som kom verst ut av trekningen av de to.

  • Bare sjekk denne interessante statistikken:

Alle de tre europaturneringene ble trukket mandag. I Champions League spilles det åttedelsfinaler, mens det i Europa League og Conference League spilles 16-delsfinaler, eller «playoff» til åttedelsfinalene, først.

Gruppevinnerne fra de to turneringene ble ikke trukket på dette stadiet. De kommer først inn i åttedelsfinalene.

  • Slik spilles 16-delsfinalene i Conference League:

Illustrasjon: www.sofascore.com

I Europa League gjelder det lag som Liverpool, West Ham, Brighton, Villarreal og Bayer Leverkusen.

I Conference League, og potensielle motstandere i åttedelsfinale for Molde og Bodø/Glimt, finner vi blant andre LOSC Lille, Club Brugge og Aston Villa.

  • Slik spilles 16-delsfinalene i Europa League:

Illustrasjon: www.sofascore.com