På stillingen 1–0 til Viking drøye fem minutter før slutt hadde Vålerenga et hjørnespark. Ballen ble slått bak mål, men plutselig så dømte dommer Mohammad Usman Aslam straffe til hjemmelaget.

Han mente Djibril Diop holdt i trøya til Magnus Riisnæs. Det fikk Viking-kaptein Zlatko Tripic til å fyre på alle sylindre.

– Noe av det dummeste jeg har sett. Vi må vurdere om dommerne er klare for det. Det er den dummeste avgjørelsen jeg har sett, sier Tripic til TV 2.

– Ingen som forsto noen ting som helst. Ikke engang Vålerenga-spillerne forsto det. Det virket som han hadde bestemt seg på forhånd.

Se situasjonen i videovinduet øverst!

Dommer Aslam sier at han hadde advart Diop flere ganger i løpet av kampen om ulovlig bruk av arm.

– I forkant av corneren er jeg inne og gjør han oppmerksom på at han må være forsiktig med armbruken. I det corneren går så ser jeg en strak arm i halsregionen. For meg er det ulovlig bruk av arm og straffespark, sier Aslam til VG.

Kapteinen var også kritisk til hvordan dommeren snakket til spillerne ute på banen.

– Han fremstår så utrolig arrogant. Går ikke an å snakke med han. Jeg prøver å snakke til han som kaptein på en god måte men han drar bare frem de gule kortene, sier Tripic.

KLAR MELDING: Zlatko Tripic under kampen mot Vålerenga lørdag. Foto: Astrid Pedersen / NTB

– Av profesjonelle hensyn så kommenterer vi ikke enkeltspillere etter kampen. Viking er misfornøyde, og fotball er følelser så misnøye er greit. Men når det blir demonstrativt mot dommeren, peking mot storskjerm og arm i ansikt, så blir det et gult kort. Spesielt når jeg har sagt at avgjørelsen er tatt og kvittert ut, sier Aslam konfrontert med Tripic sine uttalelser.

Aslam har sett situasjonen i ettertid, og står for avgjørelsen han tok. Strandberg satte straffen sikkert i mål og utlignet med få minutter igjen av kampen.

PROTESTER: Det var mange sterke protester etter at straffesparket ble gitt. Viking-trener Morten Jensen fikk det gule kortet for protester. Foto: Astrid Pedersen / NTB

Det endte likevel godt for Viking. Seks minutter på overtid ble Niklas Sandberg spilt igjennom alene med keeper. Vålerengas vikarmidtstopper Fredrik Oldrup Jensen så ingen annen mulighet enn å felle Viking-spilleren og ta et rødt kort for laget.

– Han får et bra touch han kan runde keeper på og. Det er den eneste muligheten jeg har. Så er det utgjort i den situasjonen vi er at de scorer på det frisparket. Fryktelig surt, sier Oldrup Jensen.

Sandberg tok frisparket fra 20 meter selv og sendte bortefansen til himmels.

– Den var god, altså. Har hatt det litt tøft i år, og jeg har ikke spilt så mye, sier Sandberg til TV 2 etter kampen.

Han bommet nemlig fra betydelig kortere hold for bare tre dager siden: Da brente Sandberg sin mulighet i straffesparkkonkurransen mot Raufoss i cupen og bidro til at Viking røk på en pinlig exit mot laget fra Obosligaen.

– Det var en sinnssyk følelse å se den gå inn. Jeg var veldig irritert, for jeg ville ha mål enn rødt og frispark. Tenkte at det ikke er så lett å score på slike frispark. Sandberg sa faktisk i pausen at man må skyte i keeperhjørnet på frispark fordi han jukser. Så da fikk han utført det selv, sier 1–0-scorer Lars-Jørgen Salvesen.

Frisparkgoalen sørget for at Viking er nummer to på tabellen i Eliteserien.

– Den tabellen kan litt drite og dra. Vi må tenke en kamp av gangen vi nå, sier Sandberg.

Hjemmelaget tok tidlig føringen på kampen. Men etter drøye 20 minutter fikk Vålerenga en i trynet i første eliteseriekamp etter at Dag-Eilev Fagermo forlot trenerposten.

U21-landslagsspiller Markus Solbakken sendte en stikker til kaptein Tripic, som med et perleinnlegg fant Salvesen i bakrom. Et kjempemål av lysluggen sendte bortelaget i føringen.

Med Sandbergs fulltreffer på overtid fortsetter Vålerengas tapsrekke på hjemmebane. De har bare vunnet én kamp på eget kunstgress og er det dårligste hjemmelaget i Eliteserien.

Om Sandefjord tar poeng søndag er Vålerenga nede på kvalikplassen i Eliteserien.