Bortelagets trener fikk nemlig rødt kort etter kampslutt av dommer Kai Erik Steen. Lenge så det ut til at Helstrups gutter skulle ta med seg tre poeng fra Nordmøre, men på overtid fikk Kristiansund straffe.

– Jeg må få lov å mene at dommerne hadde en veldig svak match, men gjort er gjort. Vi er først og fremst misfornøyde med oss selv, sier Helstrup til Discovery+.

Bendik Bye var iskald fra straffemerket og sikret dermed KBK ett poeng fire minutter på overtid. Så fort kampen ble blåst av, stormet Helstrup ut på banen. At han var for raskt ute, var grunnen til det røde kortet, ifølge Tromsø-treneren.

Kristiansund ligger fortsatt sist på tabellen med seks poeng etter 16 serierunder. For Tromsøs del skyver de ned Haugesund på kvalikplassen. De har også én kamp til gode på konkurrentene.

Kristiansund viste tidlig hvorfor de sliter i bunnen. Bare 15 sekunder ut i kampen fikk nemlig Tromsø-spiss Ebiye Moses en eventyrlig mulighet til å sette inn 1–0. Tromsø-keeper Jakob Haugaard slo ballen langt og plutselig befant Moses seg alene med keeper. Avslutningen gikk imidlertid utenfor.

Samme mann fikk en ny sjanse alene med keeper ti minutter senere, men da satte han ballen i stolpen.

Tromsø skulle imidlertid få scoringen sin, og det etter vakkert spill. Bortelaget broderte seg frem til KBKs sekstenmeter, anført av August Mikkelsen. Den lille teknikeren fikk skaffet seg litt rom og smelte ballen i mål via stolperoten. Den flotte scoringen gjorde at TIL kunne gå til pause med 1–0-ledelse.

Bodø/Glimt knuste Zalgiris i Champions League-kvaliken. Se høydepunktene under.

Selv om Kristiansund dominerte store deler av banespillet, trøblet de med å komme seg til de helt store sjansene. Mot slutten av kampen løsnet det imidlertid litt.

Bendik Bye fikk blant annet to solide sjanser. Den ene avslutningen ble hindret av en sterk Jakob Haugaard-redning, mens den andre gikk utenfor mål.

Sean McDermott vartet også opp med en kanonredning da han reddet hodestøtet til Jostein Gundersen da det gjensto fem minutter av ordinær tid.

Den redningen skulle vise seg å bli svært viktig, for på overtid fikk KBK straffe da Anders Jenssen felte innbytter Faris Pemi på svært klønete vis.

– Det er først og fremst en dårlig avgjørelse av meg. Jeg gir dommeren muligheten til å blåse, sier Jenssen til Discovery+.

Bendik Bye fikk sjansen fra straffemerket og sendte Haugaard feil vei. Dermed fikk KBK beholde ett poeng i kampen mot nedrykk.

– Det er fantastisk deilig å få en veldig, veldig fortjent utligning. Det var minimum av hva vi skulle hatt med oss i dag, konstaterer Kristiansund-trener Christian Michelsen etter kampen.