Det var Julian Alvarez (23) og Phil Foden (23) som inntok hovedrollene da Manchester City vant enkelt mot Fluminense fra Brasil.

Det betyr at Manchester City har vunnet fem titler i løpet av 2023: Premier League, FA-cupen, Champions League, Uefas Supercup og klubb-VM.

Tittelen kunne imidlertid være dyrekjøpt. Et kvarter før slutt gikk nemlig City-stjernen Rodri av banen i smerter etter en stygg takling av Alexsander Gomes.

– Det kan være en ekkel skade. Dette er krise for City, sa VGs ekspertkommentator Kjetil Rekdal mens Rodri rullet rundt på gresset.

– Er han borte i lengre tid, så tror jeg taklingen koster City ligagullet, spekulerte Vålerengas sportssjef Joacim Jonsson i VGs sending.

Slik har City prestert med og uten Rodri på banen:

Rodri gikk av banen selv, men ristet på hodet og var i tydelige smerter. Etter kampen kommer han imidlertid med gode nyheter, via Sky Sports.

Ifølge Sky Sports-reporteren Kaveh Solhekol sier nemlig spanjolen at han vil være klar for spill allerede i onsdagens seriekamp mot Everton.

«Han forlot arenaen i kveld lett bandasjert rundt høyre kne, men gikk normalt. Han sier taklingen er én av de verste han har opplevd i sin karriere. Han sier at han nesten gråt, men er helt fin», skriver Solhekol på Twitter/X.

Nøytrale supportere hadde nok håp om at Fluminense skulle gi City tøffere kamp enn hva japanske Urawa Red Diamonds ga dem i semifinalen.

Brasilianerne gjorde det imidlertid vanskelig for seg selv, for etter bare 40 sekunder tok City ledelsen 1–0.

Superveteran og trofégrossisten Marcelo, mest kjent fra sin tid i Real Madrid, slo en grusom feilpasning rett til Nathan Aké. Nederlenderens langskudd ble stoppet av stolpen, men Julian Alvarez var først på returen og sørget for 1–0.

Se målet her:

Skrekkstarten virket dog ikke å skremme Fluminense-spillerne. Brasilianerne insisterte nemlig på å spille seg ut bakfra gang på gang, selv om City-spillerne løp etter dem som hyener.

– Dette kan ikke gå bra, spådde Rekdal.

– Er det noe å vinne på det her? Det er så ekstremt små marginer. Er det millimeter feil, blir det mål imot, sa Joacim Jonsson i VGs pausesending.

Men det var ikke det som ledet til 2–0 etter 27 minutter. Da Phil Foden slo ballen inn fra siden, var Nino svært uheldig da han styrte ballen over keeper Fabio og inn i eget nett.

Se selvmålet her.

I annenomgang satte Foden inn 3–0 etter et nydelig forarbeid av Alvarez, før argentineren scoret sitt andre for kvelden. Med andre ord herjet 23-åringen i Erling Braut Haalands skadefravær.

– Han har hatt en utrolig innflytelse siden han kom, sier City-trener Pep Guardiola i VGs sending.

– Det har vært et utrolig år. Nå lukker vi dette kapittelet. Vi har vunnet alt vi kunne, så nå skal vi starte et nytt kapittel. Jobben er gjort, sier han videre.

Haaland har trøblet med en stressreaksjon i foten. Tiden vil vise om også han blir klar til Citys borteoppgjør mot Everton onsdag 27. desember.