Da den norske dommeren Espen Eskås blåste av for full tid lød det lett piping gjennom store deler av Old Trafford-publikummet, mens den tyske bortefansen sang «Football’s Coming Home» av full hals.

  • For første gang på 18 år er United slått ut av alt av europeiske turneringer før jul.

  • 15 baklengsmål er verstenotering for en Premier League-klubb i Champions League-gruppespillet.

  • Erik ten Hags menn ender på sisteplass i gruppen. Bak Bayern, FC København og Galatasaray.

– De er ikke noe bedre enn dem (København og Galatasaray). Tror du det United-laget hadde reist til Bodø og Molde og vunnet? Vi må sette ting i perspektiv. Det er det nivået United er på for øyeblikket. De hadde sannsynligvis ikke reist til Molde og Bodø og vunnet, er TV 2-ekspert Morten Langlis dom.

Manager ten Hag mener at Champions League-sluttspillet ikke røk etter denne kvelden, og sier at laget har hatt gode prestasjoner i turneringen.

– Til syvende og sist er det ikke godt nok. Men i dag var prestasjonen igjen veldig god. Vi fortjente ikke å tape, men tapte igjen, sier ten Hag i et intervju vist på TV 2.

NY NEDTUR: Manchester United-manager Erik ten Hag etter tapet for Bayern München og Europa-exiten. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB

– Som manager må jeg forbedre og utvikle laget. Spillerne må ta ansvaret, og vi må gjøre det sammen, fortsetter ten Hag.

FC København og Mohamed Elyounoussi er i stedet videre fra Uniteds gruppe med 1–0-seieren over gruppetreer Galatasaray i Parken.

– Det er veldig skuffende. Man forventet at United skal gå videre da gruppen ble trukket. Å score tre mål i hver av bortekampene og ikke komme ut med poeng er kriminelt, sier tidligere Manchester United-stopper Rio Ferdinand på TNT Sports.

– Jeg synes først og fremst at det var en skremmende forestilling. Det var en stor mangel på trusler foran mål, sier Manchester United-legende Paul Scholes på samme kanal.

– Bånn og råttent. Det er sannheten. De er bare ikke gode. Manchester United går bakover under ten Hag, sier tidligere Blackburn- og Celtic-spiller Chris Sutton på BBCs sending.

En lang og tung periode fortsetter dermed for United, som egentlig har vart siden seriestarten i august. United er utslått i ligacupen og er allerede langt bakpå i ligaen, der de står bokført med syv tap på 16 kamper.

Ikke nok med det: Tirsdag gikk også Harry Maguire av banen før pause med det som så ut som lysketrøbbel.

SLET: Harry Maguire måtte av banen før pause mot Bayern München tirsdag. Foto: PETER POWELL / AFP / NTB

Man skulle nesten tro det kom til å bli et fyrverkeri av en kamp.

De store sjansene uteble nesten fullstendig. Begge lag kom til noen få avslutningsmuligheter, men var enten for ubesluttsomme, for upresise eller så sto keeperen i veien.

Kampen åpnet seg mer opp etter hvilen. Hjemmelaget skapte også noen sjanser innledningsvis i den andre omgangen, men det ble aldri ordentlig farlig foran Bayern-keeper Manuel Neuer.

Det var ganske tamt i andre enden også. Men likevel farlig da de først kom seg inn i United 16-meter. Og det skjedde i det 70. minutt.

Kingsley Coman danset først rundt med et par United-spillere. Noen trekk senere – der gjestene hadde marginene på sin side – var lynvingen plutselig alene med keeper André Onana.

Der gjorde Coman ingen feil – og sendte et lite stille sukk over hele Old Trafford.

SENKET UNITED: Bayern Münchens Kingsley Coman. Foto: PETER POWELL / AFP / NTB

Manager ten Hag hadde stått aktiv på sidelinjen kampen gjennom. Men da 0-1-scoringen var et faktum, satte han seg tilbake i stolen og så svært bekymret ut.

Det hadde han all grunn til. Laget hans hadde ingen sluttspurt, selv om han forsøkte å gjøre grep på tampen, og til slutt endte det med tap for Manchester United.