To minutter inn i kampen mot Portugal, krasjet Sophie Román Haug med keeper Ines Pereira. Duoen lå i flere minutter på gresset og fikk medisinsk tilsyn, før begge deretter ble byttet ut.

Blodet fosset nedover Haugs ansikt, mens en «Donald-kul» hadde svellet opp i pannen til Pereira.

Haug ble sendt direkte til sykehus, og nå viser det seg at skaden er mer alvorlig enn legen først trodde. Etter tirsdagens kamp var beskjeden at det trolig var et nesebrudd og et kutt i ansiktet.

– Hun har i tillegg til brudd i nesen, også fått brudd i ansiktet, sier landslagslege Magnus Myntevik til VG gjennom pressekontakt Halvor Lea.

Haug ble sendt videre til vurdering hos en spesialist i Porto onsdag morgen, men er nå klarert for hjemreise.

– Jeg har det etter forholdene bra, og har fått god oppfølging av det medisinske teamet og på sykehuset her i Portugal. I selve situasjonen hadde jeg kun fokus på ballen, så jeg fikk derfor ikke helt med meg hva som egentlig skjedde, men har fått sett bildene i ettertid, sier Haug til VG.

Det norske landslaget skal vende snuten hjemover i dag.

Haug skal fly direkte til England. Den tidligere Roma-spilleren meldte overgang til Liverpool i sommervinduet.

– Hun vil følges opp av en spesialist i Liverpool, sier Myntevik til VG senere onsdag.

STYGG KRASJ: Sophie Román Haug ble liggende lenge på bakken etter hodesmellen mot Ines Pereira. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Norge tapte 3–2 mot Portugal i det som ble et innholdsrikt oppgjør. Norge gikk tidlig opp i ledelsen, men fikk to straffer imot. Etter kampen uttrykte både trener Leif Gunnar Smerud og spillerne stor misnøye mot dommeren.

– Det var svak dømming og det gikk til dels mot Norge, men det handler om å få marginene på sin side. Det er fortjent at Portugal vipper det sin vei, sa TV 2s ekspert Solveig Gulbrandsen i TV 2s sending onsdag morgen.

Tidligere landslagsspiller Linda Medalen var ikke særlig imponert over prestasjonen.

– Det var ganske mange spillere med svake involveringer. Det ser ut som de mangler overskudd og selvtillit, og det er mange personlige feil. Jeg tror det var fortvilende å være trener på sidelinjen i går, sa hun.

OPPGITT: – Det er for dårlig. Det er dommen. Det blir en veldig kaotisk kamp. Det er skuffende for oss og for Norge at vi ikke får til en god prestasjon, sa landslagssjef Leif-Gunnar Smerud kontant til NRK etter tapet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB