For østfoldklubben, som hadde et lag i damenes eliteserie, hadde også Halden HK 2 representert i 2.-divisjon avdeling 1.

Der lå Bravo ett poeng over nedrykksstreken før de aller siste kampene.

Men med konkursen er bildet endret:

Halden HK 2 forsvinner ut som ett av de to lagene, og bunnlaget Ankenes kan ikke ta igjen de andre lagene med kun tre kamper igjen.

«Reglementet for nedrykk fra 2. divisjon er slik at lag nummer 11 og 12 på tabellen etter endt sesong rykker ned til 3. divisjon. Når det kun er 11 lag igjen i avdelingen, vil det kun være lag nummer 11 som rykker ned», opplyser håndballforbundet torsdag.

– Trist for håndballen

Styreleder i Bravo, Asgeir Kaldhol, har blandede følelser rundt nyheten, selv om lettelsen over videre spill i nasjonal 2. divisjon naturligvis er stor.

– Det er med en viss bismak at det blir klart på denne måten. Vi er glade for at plassen er berget, men det er trist for håndballen at det er denne årsaken som gjør at et lag må ut, sier Kaldhol.

Han forsikrer om at økonomien i Bravo står støtt, selv om klubben har vært representert i nasjonal liga for første gang denne sesongen.

– Det koster å satse. Vi har ikke satset over hodet for å si det slik. Men dette er en tankevekker ikke bare for Bravo, men alle idrettslag, sier Kaldhol om Halden-konkursen.

Lærdom

Nå tror styrelederen at klubben kan komme styrket til en ny sesong på nasjonalt nivå.

– Nå har vi fått kjenne på dette nivået, og vi vet hva vi har å jobbe mot for å etablere oss på dette nivået. Og hvordan vi må jobbe videre eventuelt ta neste steg om noen år, sier Asgeir Kaldhol.