Gary Hogan har spilt tre kamper for HamKam, etter at Ivar Rønningen ble skadet. Hogan holdt nullen både mot Kongsvinger og Notodden i serien, mens det ble tre baklengs mot Faaberg i cupen, uten at iren skal lastes for noen av de målene.

Keepertrener Svein Inge Haagenrud har fått et veldig godt inntrykk av den utleide Steinkjer-keeperen.

HamKam har opsjon

– Vi har lånt ham fram til 1. august, med en opsjon. Så får vi se. Han har vært solid så langt, sier Haagenrud, og går mer i detalj:

– Han er en veldig autoritær keeper, og er flink til å rydde opp. I serien har han kun fått to skikkelige utfordringer, en mot Kongsvinger og en mot Notodden. Gary har fine ferdigheter med beina, og er god til å plukke gjennomspill, og er en typisk matchkeeper. Han ble jo kastet inn i en tung periode, men tok den utfordringen på strak arm. Gary virker godt trent nå, sier keepertreneren, og legger til:

Stortrives i Hamar

– Det er jo ingen tvil om at Gary har fått en fin sjanse til å bli HamKam-keeper, så får vi se hvordan ting utvikler seg.

29-åringen fra Irland har fått seg egen leilighet i Hamar, og trives. Forrige helg hadde han kjæresten, som er bosatt i Oslo, på besøk.

– Hamar er en fin by, og jeg ble godt tatt imot. Det var lett å komme hit. Dette er en herlig gjeng, sier Gary Hogan, som ikke vil spekulere i framtida, men forteller at ambisjonene hans strekker seg lenger enn 3. divisjon.

Snart konkurranse

Etter det HA-sporten erfarer jobber HamKam med å få Ivar Rønningen som keepertrener neste sesong. Men først skal han bli skadefri og fullføre denne sesongen.

– Ivar hadde ei økt med beina mandag, og jeg regner med at han er med for fullt rett over helga. Da blir det konkurranse om keeperplassen. Det blir en ny situasjon, men det er bare positivt. Jeg er helt sikker på at Ivar vil takle dette bra, og gutta samarbeider godt, sier Svein Inge Haagenrud, som også kom til HamKam som 29-åring.