Rakel Engesviks herjinger og to drømmemål av Justine Kielland og Marit Bratberg Lund i Skottland ga Brann et perfekt utgangspunkt før returoppgjøret i Bergen.

– Det er et drømmeresultat og et fantastisk utgangspunkt. Nå bør Brann stadion fylles, sier fotballekspert Carl-Erik Torp til VG.

– Brann har vært heldige og klart å finne formen inn mot disse avgjørende kampene. De var svake tidligere i sesongen og har sett hjelpeløse ut og uten selvtillit. Nå har de klart å snu det og topper formen i de viktige kampene, fortsetter Torp.

  • Sammenlagtvinneren kvalifiserer seg til gruppespillet i Champions League. Returoppgjøret i Bergen spilles onsdag 18. oktober og sendes på VG+ Sport.

Se målene øverst i saken!

IMPONERT: Fotballekspert Carl-Erik Torp var imponert over Branns bortekamp i Glasgow. Nå håper han at bergenserne fyller Brann stadion i returoppgjøret. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Jeg er veldig glad. Det kommer til å bli en fantastisk opplevelse for spillerne å få spille foran fansen på Stadion, men det er en kamp igjen mot et lag vi har stor respekt for, sier Brann-trener Martin Peter Ho til BA.

Glasgow City har vunnet den skotske serien 16 ganger og har ni cuptitler. De har også nådd kvartfinale i Champions League to ganger.

– Helt nydelig og over all forventning, sier daglig leder i Brann, Christian Kalvenes, til BT etter den første palyoffkampen.

Bergenserne fikk en drømmestart i Glasgow.

Angriper Engesvik rundet keeper og sørget for en tidlig ledelse allerede før det var spilt fire minutter. Justine Kielland la på til 2–0 med en drømmevolley utenfor 16-meteren.

Engesvik trikset seg forbi det skotske forsvaret og la på til 3–0 på lekkert vis før pause, før landslagsspiller Marit Bratberg Lund la på til 4–0 mot slutten av andre omgang.

Brann kan bli det første norske kvinnelaget i Champions League etter at den prestisjefylte turneringen la om til sitt nåværende format med gruppespill.

Vålerenga kan også nå gruppespillet, men tapte 1–2 for Real Madrid i første playoffkamp: