– De var en skam de siste 25 minuttene. Det er første gang Ralf Rangnick møter et skikkelig lag, og de fikk skikkelig juling, sier Neville til Sky Sports.

– Det verste du kan si om United i dag er at de ga opp. Enhver kamp hvis du gir opp, er helt utilgivelig. Du har spillere som ikke presterer og spillere som ikke løper tilbake i forsvar. De sluttet å løpe og de ga opp. Jeg forstår det ikke, sier Keane og fortsetter:

– Treneren kommer til å bli kritisert for taktikken hans, men spillere som ikke løper tilbake når du spiller for Manchester United er virkelig uakseptabelt.

– Det var en vanskelig kamp og vi møtte et veldig godt lag. Jeg synes vi spilte en god førsteomgang, men vi falt fra hverandre i annenomgang. Vi har noen steg som må tas om vi skal kunne konkurrere på det nivået, sier Manchester United-sjef Ralf Rangnick til Sky Sports.

foto
STJAL SHOWET: Kevin De Bruyne leverte et fantastisk show under søndagens Manchester-derby. Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Det tok Kevin De Bruyne bare snaue fem minutter før han noterte seg for kampens første scoring, da Bernardo Silva spilte han alene inne i gjestenes 16-meter. Midtbanemagikeren kunne enkelt sette ballen i nettet bak Manchester United-keeper David de Gea.

Drøyt 20 minutter senere var De Bruyne på rett sted til rett tid igjen. Det hele startet med at Phil Foden dro seg hele veien inn alene mot De Gea. Spanjolen reddet det første skuddet, returen fra Bernardo gikk i Alex Telles, men på forsøk nummer tre satte belgieren inn sitt andre mål for kvelden.

– Han er alltid på rett sted til rett tid, kommenterte TV 2-profil Øyvind Alsaker etter De Bruynes andre nettkjenning.

foto
Foto: Sofascore.com

Halvveis inn i annenomgang sendte De Bruyne av en nydelig corner, helt bakerst i feltet, som Riyad Mahrez på mesterlig vis banket i mål.

– Det er så skyhøyt nivå. To mål og én assist i Manchester-derbyet for Citys-kaptein, roste Alsaker etter hjørnesparket.

– Nydelig utført av Mahrez, men amatørmessig fra Manchester United-forsvaret igjen, skriver journalist i Manchester Evening News, Samuel Luckhurst på Twitter.

Mahrez noterte seg for sitt andre mål like før slutt. alene med keeper. Målet ble først avblåst for offside, men etter en lengre VAR-sjekk ble det konkludert med at City-vingen akkurat var på rett side.

foto
SKUFFET: Det var noen skuffede Manchester United-spillere som gikk av banen etter 4–1-tapet mot byrivalen søndag. Foto: OLI SCARFF / AFP

– Det var en viktig kamp for oss, og vi gjorde jobben. Det er en fantastisk atmosfære her. Det første målet mitt er et godt mål. Jeg vet ikke om jeg var offside på det andre, jeg visste ikke hvor motspilleren var. Men jeg var glad da det ble godkjent, sier Mahrez til TV 2.

Før søndagens oppgjør hadde City-trener Pep Guardiola en forferdelig statistikk i Manchester-derbyene. Fire tap på seks hjemmekamper på Etihad var fasit før søndagens kamp. Heldigvis for den genierklærte treneren fikk han pyntet litt på statistikken med søndagens knusende seier.

foto
Foto: Sofascore.com

Jadon Sancho scoret Manchester Uniteds første, og eneste, mål da Paul Pogba spilte en nydelig tversoverpasning mot han. Briten gikk og gikk, og satte til slutt ballen nydelig ned i det lengste hjørnet.

Briten var også nære å kopiere De Bruyne, og sette inn sitt andre mål, da Pogba spilte han alene med keeper. Men til United-sjef Ralf Rangnicks frustrasjon måtte han se avslutningen gå utenfor stengene.

foto
Foto: Sofascore.com

Gjestene måtte klare seg uten deres største profil, Cristiano Ronaldo, som ifølge nettstedet The Athletic og deres Manchester United-korrespondent Laurie Whitwell, er ute med en skade. United-stopper Raphaël Varane er også ute grunnet covid-sykdom.

Etter derby-tapet ligger Manchester United på en femteplass på Premier League-tabellen med 47 poeng, ett poeng bak Arsenal på fjerdeplass. Manchester City leder ligaen med 69 poeng.

foto
SVAK KAMP: Det ble ingen god dag på jobber for Harry Maguire som måtte se tre baller gå i mål mot Manchester City. Foto: Jon Super / AP