TILs herrelags mange draktstunts de siste årene har vekt både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet.

Nå er det damenes tur som mandag lanserte nyheten om at de hele oktober kommer til å spille i rosa drakter.

– Først og fremst er det for å rette fokus mot «Rosa sløyfe»-aksjonen. Vi som damelag i en av de øverste divisjonene har et samfunnsansvar som er større enn fotball, sier Kathrine Larsen, marked- og kommunikasjonsansvarlig i TIL 2020.

– Alle kjenner noen

Larsen sier at TIL-damene, nettopp fordi de er et damelag, har kjent på et ekstra ansvar.

– Rosa Sløyfe-aksjonen er jo spesielt rettet mot brystkreft. Det er noe sementen kommer til å ramme noen av oss eller noen av oss kommer til å få. Vi kjenner alle noen som har hatt eller komme til å få det, så det er fint å bidra å sette søkelyset på det.

Etter planen skal TIL 2020-damene spille samtlige kamper i oktober i drakten. Allerede til helgen starter de sluttspillet om en plass i neste års Toppserie i topp 4-sluttspillet, der de møter serieleder Kolbotn.

– En tøff start på sluttspillet og kommer i nye drakter til bortekampen mot Kolbotn. Det blir artig.

Vurderer draktsalg

TIL 2020-damene har tatt godt imot de nye draktene.

– Jentene er veldig glad i draktene og var i ekstase da de kom. De synes det er kult og setter pris på å få være med på aksjonen.

Flunkende nye, fine, rosa TIL-drakter vil altså bli tatt i bruk for første gang allerede til helgen. Så vil klubben vurdere om de skal bestille inn flere for salg.

– De draktene vi bruker kommer til å bli lagt ut for salg etter vi er ferdig med å bruke de. Vi har ikke bestilt så mange drakter nå, så vi vil se an interessen på de, om det ligger til rette for å forhåndsbestille noen av draktene, sier Larsen.

– Forskning nytter

Distriktsleder i Kreftforeningen, Brage Larsen Sollund, er fra seg av begeistring for de nye draktene.

– For det første er det en sykt fint drakt. Så synes jeg det er så flott med de mange som støtter opp om og hjelper oss med aksjonen. Vi er helt avhengig av gode støttespillere og synlighet, sier Larsen Sollund, som benytter anledningen til å illustrere viktigheten av aksjonen.

LØPER I ROSA: Brage Larsen Sollund I Kreftforeningen og Kathrine Larsen i TIL 2020. Foto: TIL 2020

– I dag overlever 9 av 10 brystkreft. Det skjer fordi forskning nytter. Hadde vi gjort det samme i dag som vi gjorde for 20 år siden, ville vi hatt 300 flere dødsfall i år. På grunn av ny forskning, ny medisin, bedre diagnostikk og mammografiprogrammet, har vi dag 300 flere mødre, søstre, kjærester, venner og kolleger som lever i dag i stedet for. Vi ønsker nå å hjelpe den siste å overleve. 9 av 10 er bra, men ikke nok, vi har ingen å miste, sier Larsen Sollund.

Allerede tirsdag klokken 17.00 kan du se drakten for første gang, da flere av damespillerne i TIL vil være drakten og delta i «Rosa Sløyfe»-løpet på Charlottenlund der draktutdeling starter allerede klokken 16.00.