Kerr skal ifølge tiltalen ha rasistisk trakassert en engelsk politimann i forbindelse med en krangel om en taxiregning i januar 2023. Det skriver ABC og mange andre australske medier.

Politimannen kom til stedet etter å ha blitt tilkalt. Kerr ble tiltalt 21. januar og erklærte seg ikke skyldig. Hun møtte i retten tidligere denne uken.

Det er berammet rettssak i februar 2025. Kerrs manager har ikke ønsket å kommentere saken.

30-åringen er kaptein på Australias kvinnelandslag i fotball, og den aller største fotballstjernen i landet som ble slått ut i semifinalen under VM i fjor.

Hun spiller til daglig for Chelsea i England. Kerr har vært ute med en kneskade siden januar. Hennes manager i Australia har foreløpig ikke kommentert saken.

VISSTE INGEN TING: Landslagssjef Tony Gustavsson med Sam Kerr etter at Australia hadde kvalifisert seg for OL sist høst. Foto: RICHARD WAINWRIGHT / EPA / NTB

Episoden ble ikke kjent før mandag. Fotballpresident James Johnson visste ingen ting. Saken kom som en stor overraskelse også for Australias svenske landslagstrener Tony Gustavsson.

Han sier at han ikke kan kommentere mistanken om rasistisk oppførsel.

– Jeg har bare positive ting å si om Kerr, sier Gustavsson ifølge NTB.

– Jeg synes det blir for tidlig å snakke om OL-uttaket, også med tanken på den alvorlige skaden hun har. Det er et stort spørsmålstegn om hun i det hele tatt er valgbar, sier Gustavsson.