Kristiansand: "Klubben må styrke egenkapital for å få lisens for 2016. Salg av Swingen AS er sammen med spillersalg eneste mulighet i det korte bildet for å få dette til", står det i innkallelsen.

Det ekstraordinære skal gå 18. august.

I forslaget til vedtaket står det: "Ekstraordinært årsmøte i IK Start gir styret i IK Start fullmakt til å selge alle aksjene i Swingen AS, alternativt kontorlokaler eiet av Swingen AS. Årsmøtet gir også styret i IK Start fullmakt til å gi opp til 3 års rentefri selgerkreditt på opp til NOK 1 mill mot 2. prioritets pant i kontorseksjonen".

Swingen AS har ifølge Start en verdi på 3,3 millioner kroner. Salg av Swingen AS vil også tilføre klubben hardt tiltrengt likviditet, står det i klubbens innkallelse.

Start Toppfotball AS leide lokalene av Swingen AS til kontor fra innflytting på Sparebanken Sør Arena, men fra 2011 er lokalene leid ut til Aker/MHWirth da kontoret til Start Toppfotball AS ble flyttet til «mediesenteret», opplyser klubben om. Salgprosessen vil starte allerede før møtet har funnet sted.

Start er som kjent i rød søne, og må innen 31. oktober ha positiv bokført egenkapital.

Spillernes talsmann Espen Hoff innrømmer at klubbens økonomiske utfordringer tærer på.

— Det sier seg selv egentlig. Alle i hele klubben merker det på kroppen, og det sportslige er ikke noe unntak, sier Hoff til Fædrelandsvennen.

Start har tapt de siste tre kampene og er for alvor med i nedrykkssumpa.

— Jeg skal ikke si at det bare er på grunn av den dårlige økonomien. Men på generelt grunnlag har det nok litt å si, spillertroppen har bare blitt mindre og mindre, forteller Hoff.