For Ståle Solbakken er det julaften og 17. mai samtidig at landslagskeeperen spilte sin tredje kamp på rad for La Liga-klubben. Landslagssjefens problem er at hans målmann i stor grad har hatt en benketilværelse i klubbene sine de siste årene.

Nyland holdt nullen i den første matchen, mot Osasuna, og slapp bare inn et straffespark i 5–1-seieren mot Almería.

Fredag kveld på Olympiastadion var stjernespekkede Barcelona motstander, og det var veldig nær baklengs da João Félix skjøt over den norske keeperen midtveis i 1. omgang. Heldigvis for Sevilla og Nyland gikk ballen i tverrliggeren – og spratt ned på «riktig» side av målstreken.

I 2. omgang glapp nordmannen ballen i kamp med samme Lewandowski – men reddet seg selv ut av situasjonen uten at det ble noen sjanse ut av det.

Litt senere bokset han rett i beina på en Barcelona-spiller – men fikk fortjent frispark etter et ufint angrep på keeper fra Jules Koundé.

Ørjan Håskjold Nyland dundrer ballen ut foran Barcelonas Raphinha. Foto: Enric Fontcuberta / EPA / NTB

Etter hvert skapte Barcelona stadig mer og mer, men lenge uten at Nyland trengte å vise fram de store redningene.

Det måtte et selvmål til for Barca. I det 76. minutt måtte Nyland gi tapt da Sergio Ramos løp ballen i eget nett etter at 16-åringen Lamine Yamal hadde headet ballen rett i beina hans. Nyland sto på feil bein til å redde «skuddet» fra medspilleren. Nyland og Ramos tok hverandre i hendene etterpå.

Ramos gjorde det til dels godt igjen med en fenomenal blokkering av et Lewandowski-skudd på overtid.

1–0-seieren over Sevilla betyr at Xavi og Barcelona overtok tetplassen i La Liga – i hvert fall fram til Girona og Real Madrid har spilt sine kamper i helgen.

Foto: VG Live

– Det var en for god mulighet til å si nei til. En så stor klubb, med fantastiske fans som har gjort det bra i Europa. Jeg hadde angret resten av livet, sa Nyland nylig til VG om hva som lå bak hans bytte til storklubben i spanske Andalucia.

Norges førstevalg på keeperplassen har de siste årene vært oftere å finne på benken enn på banen. Nå smiler lykken til Voldas store sønn.

Han ble hentet til Sevilla etter at klubben solgte førstevalget på keeperplassen, Yassine Bounou, til Al-Hilal i Saudi-Arabia. Manager Jose Luis Mendilibar ville at Nyland skulle utfordre Marko Dmitrovic.

Fikk du med deg denne?