Oppdateres

– MR-bildene viste en ganske omfattende og stor skulderskade. Han ble operert i går kveld og alt har gått bra med operasjonen. Han har hatt en tøff og lang natt med en del smerter, men han er glad for at han nå er ferdig operert.

Det sier lege Marc Jacob Strauss til VG tidlig fredag morgen.

Kilde falt stygt i Wengen forrige helg. Det endte med skulderen ute av ledd og et dypt kutt i leggen. Nå er skulderen operert og Kilde kan se fremover mot rehabilitering.

Aleksander Aamodt Kilde på sykehus etter fallet. Bildet er ikke fra torsdagens operasjon. Foto: Privat / NTB

Alpinisten ble operert av doktor Sepp Braun i Innsbruck. Der kommer han til å kjøre hele rehabiliteringsprogrammet, forteller Strauss.

– Nå er familien rundt ham og skal hjelpe ham litt, sier legen.

Det trengs. De neste fire til seks ukene må Kilde ha gips på foten. I tillegg kan han ikke bruke krykker på grunn av skulderoperasjonen.

– Det blir noen utfordringer i den første fasen av rehabiliteringen. Det blir en fysisk og mental utfordring, sier Strauss, og påpeker at han har god støtte fra familien.

Når Kilde er tilbake med ski på beina er altfor tidlig å si, mener Strauss.

Alpinisten åpnet opp om skadene i et intervju med Viaplay tidligere i uken.

– Kuttet er dypt, nesten ned i beinet. Da jeg gikk i nettet, kuttet jeg leggen og mistet mye blod. Jeg har mistet noen nerver, men de motoriske nervene er heldigvis intakt. Det er litt nerveskader som man trenger å bruke tid på. Det er det som er alvorlig med det hele, sier Kilde