Eliteseriens toppscorer var iskald i høstmørket på Aspmyra da han satte sitt 23. mål for sesongen mot Lillestrøm.

Angrepsspilleren, som har fortid i LSK, hysjet foran bortetribunen, før han fikk en colaflaske kastet mot seg.

Flasken traff dundret i bakken rett bak Pellegrino og var tilnærmet full av brus.

Se situasjonen øverst i saken!

HYSJET MOT BORTEFANSEN: Amahl Pellegrino økte ledelsen for Bodø/Glimt før han fikk en flaske kastet etter seg mot Lillestrøm. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Pellegrino tok opp flasken og slapp den igjen.

– Vi skal ikke ha kasting av ting inn på banen. Denne episoden skulle vært unngått, sier Kanarifansens leder Tony Johansen til VG.

Supporterlederen var ikke til stede i Bodø mandag kveld, men forteller at hendelsen kommer til å bli en sak for doms- og sanksjonsutvalget i LSK.

– Hendelsen kommer som et resultat av at Pellegrino jubler mot bortefansen. Det har tidligere vært gnisninger mellom ham og LSK-supporterne, men det forsvarer ingenting, sier Johansen.

– Han klarer å holde hodet kaldt der, så det er bra, sier Bodø/Glimts Brice Wembangomo om flaskekastingen til TV 2.

– Det er vel en tosidig sak, det der. Vi må juble sammen med våre fans, og så har det nok raknet for en på tribunen der. Det er jo unødvendig at det skjer, sier Kjetil Knutsen til kanalen.

Kampen ble stoppet noen minutter etter hendelsen før speakeren kom med følgende beskjed til publikum:

«Det er ikke lov til å kaste gjenstander ut på banen.»

– Å kaste gjenstander mot folk, skal man holde seg for god for, sier LSK-kaptein Gjermund Åsen til TV 2.

Bodø/Glimt seiret til slutt 3–1, og fester dermed grepet om gullet med en luke på ni poeng ned til Brann og Viking på andre- og tredjeplass.

Det gjenstår fire serierunder i Eliteserien.

SJUMILSSTEG MOT GULL: Bodø/Glimt leder Eliteserien med ni poeng ned til Brann og Viking med fire serierunder igjen å spille. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Glimt tok ledelsen i første omgang da Patrick Berg fyrte av et skudd i returrommet etter en corner. Via ryggen (!) til lagkamerat Brede Moe styrte midtstopperen inn ledelsen for hjemmelaget.

Pellegrino økte ledelsen for vertene, men seks minutter senere reduserte Lillestrøm.

Martin Ove Roseth tente håpet for gjestene etter scoring i andre kamp på rad, men kort tid etter scoringen vartet Glimt-backen Wembangomo opp med et drømmemål i krysset.

Fra 20 meter hamret forsvarsspilleren til, og ballen suste i vinkelen til venstre for LSK-keeper Mads Hedenstad Christiansen.