Da VG spør hva slags signal det sender til andre at kapteinen gjør en slik manøver lenge før kampen er ferdigspilt og avgjort, svarer Young Boys-trener Raphaël Wicky slik:

– Jeg så det ikke, så det er et vanskelig spørsmål. Og så vet jeg ikke hvem som ba hvem om drakten. Jeg tror ikke det har noe å si for prestasjonen. Men jeg kommer til å ta en prat med ham, selvfølgelig, sier Wicky – og melder også at han blir overrasket når han hører hva som har skjedd.

Da Haaland rev drakten raskt av seg før de to kom frem til spillertunnelen og ga drakten til Camara, ble manøveren synlig for alle som fulgte Champions League-oppgjøret.

Kanskje ikke så rart hendelsen i kampen som til slutt endte 3–0 skapte kraftige reaksjoner.

Spesielt eks City-spiller Keith Curle kunne ikke tro det han så.

– Det jeg tenker er hvordan jeg ville reagert som spiller eller manager i garderoben. Jeg hadde blitt forbannet hvis en spiller kom inn med en «suvenir». Hvis jeg hadde vært manager, gikk gjennom taktikken og så en Haaland-drakt i garderoben? Jeg hadde blitt rasende, sier han til Sky Sports.

STUSSET: Young Boys-trener Raphaël Wicky, her underveis i tirsdagens Champions League-oppgjør mot Manchester City. Foto: PETER POWELL / EPA / NTB

Curle påpeker at det å bytte drakt naturligvis går helt fint etter kampen, men ikke underveis i en.

– Haaland tenker «jeg har taket på ham, alt han vil ha er suvenirer», sier Curle.

Heller ikke Viaplay-kommentator Kasper Wikestad var videre imponert.

«Denne kampen er tapt, tenkte Camara, og ba om drakta til Haaland på vei ut fra 1. omgang», skrev han på X (tidligere Twitter), da han så hendelsen.

I TV 2-studio var meningene litt delte. Jesper Mathisen var ikke fullt så kritisk til situasjonen. Morten Langli stusset på sin side mer.

– Jeg synes det er litt pinlig. Når du spiller på samme nivå og mot ham og så skal du gå rundt og være «fanboy». De hadde mange tøffe dueller i den første kampen, så det kan være noe gjensidig respekt da han ga ham drakten til pause, sier eksperten under kanalens sending.

Pep Guardiola hadde ingen store kommentarer til hendelsen.

– Jeg har ikke sett det. Vi vant 3–0. Det skjedde og jeg vet ikke grunnen til det, sier City-manageren etter kampen.