Ti år har gått siden Jan Jönsson fikk sparken som trener i Landskrona, klubben han tok opp til den svenske eliteserien to år tidligere. Siden da har det blitt ti år i norsk fotball i Stabæk, Rosenborg og nå i AaFK.

Men nå kan svensken være på vei hjem.

I et podkast-intervju med TV4-journalisten Olof Lundh, forteller Jönsson at han «kjenner et sug» etter å få prøve seg på øverste nivå i hjemlandet igjen.

— Etter 10 år i Norge og med familien i Sverige, er det en mulighet. Jeg trives veldig bra her, både fotballsmessig og sosialt, men det er klart jeg kan kjenne et sug etter å ta tak i noe i Sverige, sier Jönsson.

Nære Høgmo og Norlings jobber

På spørsmål om det er noen tilbud han angrer på at han ikke tok, sier Jönsson følgende:

— Jeg angrer ingenting, men jeg var ganske nære Sverige i fjor høst. Da var den noen bud som lokket.

- Fra Djurgården og Malmö?

— Det gjetter du ganske så bra. Det kunne vært noe, men da var vi i en positiv utvikling i Aalesund. Og jeg lovet å si om jeg skulle bli eller ikke innen en bestemt dato. Så da ble det sånn, sier AaFK-treneren.

Han forlenget i stedet med AaFK for to nye sesonger. Han sa da til Sunnmørsposten at han «ikke ville hoppe av med en halvveis gjort jobb».

Diskusjoner med NFF

Jönsson får også spørsmål om hva han tenker om IFK Göteborg.

— Nå skal vi ikke gå inn på spesifikke klubber, men Sverige er et land som kan være en mulighet, svarer treneren.

Dersom «blåvitt» har Jönsson i kikkerten, er han den andre som følges med interesse av den svenske klubben. IFK følger også Fredrik Ulvestad nøye og har speidet på midtbanespilleren ved flere anledninger. Seneste borte mot Start 18. oktober.

Jönsson blir også spurt om han var aktuell som svensk landslagstrener da Erik Hamrén fikk jobben. 54-åringen forteller at han var et alternativ dersom forhandlingene med Hamrén brøt sammen, men at han ikke var i samtaler den det svenske forbundet.

— Men jeg var i samtaler om jobben i det norske landslaget, sier Jönsson. I stedet ble han Hamréns erstatter i Rosenborg.