På en rolig TIL økt viste Vuk noen lekre avslutninger og fikk stiftet bekjentskap med mannen som kan bli hans spisspartner i TIL, Runar Espejord.

– Det føles veldig bra. Jeg har møtt spillerne og alt er veldig bra til å være første treningen. Det var ikke så voldsomt trykk i dag, og det er jeg er glad for, sier Slobodan Vuk med et smil.

LES OGSÅ: TILs nye millionspiss er på plass – forteller om grepet som snudde karrièren

Hjembyen ble rammet

Vuk – eller "Ulven" ut fra den slovenske betydningen av etternavnet, debuterte på landslaget like før han kom til Tromsø.

Men Slobodan Vuk er ikke født i Slovenia. Dit flyttet familien da han var to år gammel. Familien fryktet fra krigen som herjet, i deres hjemby Jajce.

– Jeg husker ingenting fra barndommen i Bosnia. Slovenia er mitt land nå, men de siste årene har jeg dratt tilbake til Bosnia på ferie. Det mer fredelig der nå, selv om enkelte fortsatt er engstelig for konflikter, knyttet til religion og politikk, sier den nye TIL-spissen.

LES OGSÅ: Han har 18 landskamper. Nå er Patrik (18) klar for ny klubb

Huset brant ned

Foreldrene tok med han og hans to søsken, en bror og en søster, til nabolandet i en desperat flukt.

– Jeg er heldig som ikke husker. Pappa var redd for barna sine og måtte flykte med oss i en buss og etterhvert en bil. De hadde bodd hele sitt liv i Bosnia, og hadde det ikke vært for krigen, ville de jo aldri ha flyttet, sier han.

Hjembyen ble lagt i ruiner.

– Det brant i hele byen. Huset vi bodde i brant ned, forteller Slobodan Vuk.

LES OGSÅ: Tidligere TIL-spiss klar for legendarisk klubb

Runar: – Han så frisk ut

25 år senere venter et helt nytt kapittel i livet og i karrièren. Etter treningsleirene i Tyrkia og Spania kommer hans egen lille familie, forloveden Jelena og sønnen Sven (1) flyttende etter.

På banen ser Vuk frem til et tett samarbeid med TIL-spiss Runar Espejord.

– Han så frisk ut, Slobodan, og hadde veldig gode avslutninger. Det kan bli bra det der, sier Espejord om sin nye spissmakker.

– Jeg håper det blir 10–15 mål for meg i løpet av sesongen. Kanskje setter vi inn over ti mål begge to, sier Slobodan Vuk om TILs nye spissduo.