Aller først venter en helt avgjørende kamp mot nedrykkskonkurrent Vålerenga. Seier på Intility søndag vil være et langt steg på veien mot fornyet kontrakt.

Så kommer en landslagspause. Der håper Stabæk å sette seg ned med Bob Bradley – med ønske om å forlenge kontrakten utover 2023.

– Absolutt. Akkurat nå skal han fokusere på kampen og det som skjer på søndag. Så kommer det et vindu hvor vi skal snakke med ham, sier Jon Tunold, daglig i leder i Stabæk.

På kunstgresset på Nadderud er det tilsynelatende god stemning, selv om laget for noen dager siden fikk grisebank av Bodø/Glimt.

For siden Bradley kom til byen har ting gått oppover for et lag som lå an til å gå rett ned.

Stabæk scorer flere mål og tar flere poeng under Bradley enn de gjorde under Lars Bohinen.

Nå er målet å lokke Bradley med seg videre.

– Han jobber jo nå ut ifra at han skal være, med tanke på at han er med på planlegging av treningsleir og -kamper. Vi har et håp om at han ønsker å være her, sier Tunold i Stabæk.

Bradley selv sager heller ikke ideen om å bli på Bekkestua etter 2023.

– Det er det vi diskuterer. Det er samtaler på bakrommet om fremtiden. Så er jeg veldig fokusert på situasjonen som er her og nå, sier Bradley til VG.

Bunnstriden i eliteserien.

På vei av treningsfeltet onsdag var spillerne VG snakket med ikke i tvil om sitt ønske om å beholde treneren.

– Jeg skulle ønske jeg hadde Bob tidligere livet. Han lærer meg mye og pirker i mye. Han har løftet mitt nivå og ønske om å spille fotball. Jeg tenker at uansett klubb som får Bob er en heldig klubb, sier spiss Mushaga Bakenga.

ETTERTRAKTET: Både TV 2 og VG ønsket å snakke med Bradley på Nadderud onsdag. Foto: Steffen Stenersen

– Han har kommet inn med masse positivt, både hvordan vi ser ut som fotballag og med tanke på å samle klubben. Bob er utvilsomt en klubben ønsker å ha med videre. Så er han ikke den eneste som er på vei ut (av kontrakt). Det er mye usikkerhet rundt både spillerstall og støtteapparat, sier midtbanespiller Fredrik Krogstad.

Ifølge nettstedet Transfermarkt er Krogstad en av 13 spillere som står uten kontrakt når 2023 er over. I tillegg til en usikkerhet rundt trenerspørsmålet og en sportslig leder i Torgeir Bjarman som nettopp varslet at han gir seg.

Så selv om Stabæk-leiren legger presset over på Vålerenga før skjebnekampen søndag, er det ingen tvil om at det også er en veldi viktig kamp for Stabæk.

– Det betyr mye, men Vålerenga har vel enda større vekt på sine skuldre. Vi har vært på vei oppover, mens de er på vei nedover. Jeg føler virkelig presset ligger på Vålerenga, sier Jon Tunold.

Mushaga Bakenga mener også Vålerenga er de som bør ha mest å frykte.

– Det er ikke noe tvil om at presset ligger på Strandberg og co. Det er ingen som forventer at vi skal gjøre noe. De har fans som krever 3–0, 4–0. Allerede etter økta i dag kan jeg si at vi har lært og kommer til å bli bedre enn noen har sett oss tidligere, sier Bakenga.

– Høres ut som en advarsel til Vålerenga?

– Ja, eller bare en faktaopplysning, sier spissen med et glis.