På pressekonferansen på Aker stadion onsdag var svensk presse til stede. Et av spørsmålene handlet om Magnus Wolff Eikrem og det han har gått gjennom etter at han mistet samboeren i september. Magnus Eriksson ble alvorlig da han skulle beskrive hvordan det har vært å følge situasjonen.

– Når man leser og hører sånne saker, så innser man hvor liten fotballen er. Jeg tror at alle, og ikke minst han, familien og klubben Molde, blir påvirket på en eller annen måte. Det er tragisk, og det er klart man tenker på det og hva han har gått gjennom. Det finnes ingenting som kan måle seg mot dette. Det er sterkt at han spiller fotball. Det er en meget god spiller, som vi må se opp for i morgen, sa Eriksson.

Kapteinen mener Djurgården må jobbe hardt for å få med seg noe fra Aker stadion, samtidig som han tror det blir en morsom kamp.

– Vi kommer fra en bra kamp sist. Vi møter et godt lag, som vi gjorde en bra kamp mot i Stockholm, som vi vil gjøre igjen. Da kreves det hard jobbing i 90 minutter, noe vi håper vi skal klare.

Magnus Eriksson i duell med Vadis Odjidja-Ofoe da Djurgården møtte Gent på i Belgia 6. oktober. Svenskene vant 4–2. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP

Treneren skryter av Molde

Djurgården-trener Thomas Lagerlöf, som selv møtte MFK flere ganger som Lyn-spiller for 20 år siden, ble spurt om grunnene til at Molde er så gode.

– Oi. Det er veldig mange saker. De er veldig bra i mange deler av spillet. Det er for mange greier til å ramse opp her og nå. Det er et meget godt fotballag. Vi må håndtere alle delene i morgen, sa Lagerlöf.

Treneren la ikke skjul på at det blir en tøff test for Djurgården mot Molde.

– Jeg har sagt at Gent kanskje er det beste laget vi har møtt, om man ser på spiller for spiller og på budsjett. Om man ser på prestasjoner som lag, så er Molde helt der oppe. De har vel vært suverene i år og vunnet alle kamper siden vi slo dem i Stockholm. Om vi får sakene til å stemme så skal vi være gode nok til å utfordre dem, selv her i Molde.

Holder med uavgjort

For Djurgården holder det med uavgjort for å vinne gruppa i morgen. Molde er tre poeng bak Djurgården og må vinne for å ha håp om gruppeseier. Skulle Molde og Djurgården havne på samme poengsum, er det følgende regler som gjelder:

1) Innbyrdes poeng mellom de to lagene.

2) Innbyrdes målforskjell mellom de to lagene.

3) Scorede mål i de to innbyrdes oppgjørene mellom lagene.

At det holder med uavgjort for bortelaget, kan påvirke kampbildet ifølge, treneren.

– Ikke så mye før kampen. Selvsagt kan det påvirke når vi nærmer oss slutten av kampen, men før kampen angriper vi sånn vi bruker å gjøre, sa treneren.

Jonevret mener Molde er favoritter

Tidligere Molde og Djurgården-trener Kjell Jonevret er med Djurgården til Molde, for å se kampen og være «reiseguide» i Molde. Han mener MFK er klare favoritter.

– Nå prioriterer ikke Molde eliteserien lenger, som de gjorde da lagene møttes i Sverige. Nå er det Djurgården som prioriterer hjemlig liga, som gjør at Molde er store favoritter. Det blir nok en åpen og morsom kamp. Det skal bli «kul» å se god fotball.

På spørsmål om hvem han håper vinner i morgen, svarer han følgende:

– Det spørs hvem jeg snakker med. Jeg har hjerte i begge klubbene. Med Djurgården har jeg vunnet SM-gull og cupgull. Jeg hadde fem fantastiske år i Molde, og er æresmedlem i Tornekrattet. Jeg har et stort hjerte for Molde, også. Jeg håper på en åpen og morsom fotballkamp.

Viaplay har tv-rettighetene til oppgjøret som starter klokken 21 på Aker stadion torsdag. Kommentator Carl Henrik Indbjør og ekspert Knut Anders Fostervold følger kampen på Radio 1FM. Kampen kan du også følge sammen med vår live-reporter Jens Olav Moe på Rbnetts tekstlive.