– Jeg forstår ikke hvordan vi overlevde. Vi var døde. Jeg forstår ikke hvorfor kampen ble spilt i dag og ikke i morgen, sier Guardiola etter kampslutt.

Etter pressekonferansen slengte han ytterligere på: «Det er uakseptabelt».

De regjerende mesterne kom til London få dager etter den brutale nedturen mot Real Madrid onsdag.

– Det er en utrolig prestasjon av spillerne. Det er umulig å hente seg inn fysisk og mentalt på tre dager etter 120 minutter med fotball, men på en eller annen måte så klarte det de, oppsummerer City-sjefen.

Han har vært veldig opptatt av dette kampprogrammet, og har ytret sin misnøye med at kampen spilles lørdag i stedet for søndag gjentatte ganger den siste måneden.

Fortsatt klarer han ikke å begripe hvorfor i alle dager den ikke spilles søndag.

Ettersom de gikk seirende ut mot Chelsea, benyttet han sjansen til å fortsette slakten. Han er sterkt kritisk til, tja, egentlig alle involverte.

– Ikke be meg om å stille opp mer etter kampene, for det vil jeg ikke, sier han.

Bernardo Silva ble øyeblikkets mann. På bakre stolpe satte han matchvinnerscoringen da kampen så ut til å ebbe ut til ekstraomganger.

Mannen som ble latterliggjort etter å ha bommet på skjebnesvangert vis i onsdagens straffekonk mot Real Madrid, han slo tilbake.

– Jeg er veldig glad etter det som har vært en frustrerende uke. Det var deilig å få revansj, sier Bernardo Silva i et intervju vist på Viaplay.

– Bernardo er GUD, meldte Liam Gallagher, superstjernen fra bandet Oasis og City-fan, på Twitter.

Erling Braut Haaland var ikke i kamptroppen grunnet skade. På en Instagram-story skriver han «Yeesss. Well done boys» etter kampslutt.

City rodde seieren i land, de er fortsatt med i kampen om en hjemlig dobbel.

I finalen møter de vinneren av Manchester United og Coventry, som spilles søndag.

En tydelig rørt manager Pep Guardiola ga gode klemmer til samtlige involverte etter sluttsignalet.

Det kunne imidlertid sett helt, helt annerledes ut. Chelsea, og spesielt Nicolas Jackson, bommet på flere store sjanser.

MISS JACKSON: Nicolas Jackson runder målvakt Ortega, men klarer ikke utnytte den gode posisjonen. Foto: Alastair Grant / AP / NTB

Lagoppstillingene ble presentert uten Erling Braut Haaland hverken på banen eller benken. Ei heller var han med til London i det hele tatt.

– Jeg tror ikke det er så alvorlig, men det gikk ikke i dag, sa Pep Guardiola til BBC før kampstart.

Og la til at han ikke visste om nordmannen skulle være klar til bortekampen mot Brighton på torsdag.

Skaden gjorde også at Haaland ba om å bli byttet ut da Manchester City røk ut av Champions League mot Real Madrid onsdag.