Etter at kampen ble avbrutt en periode på grunn av et et hull i sikkerhetsnettet foran Djurgårdens supportere, ble kampen gjenopptatt. Etter 1–1 i ordinær tid – der nordmennene Lasse Berg Johnsen (Malmö) og Tobias Gulliksen (Djurgården) hadde hvert sin assist for hvert sitt lag – gikk kampen til straffesparkkonkurranse.

Også der tok de nordmennene hovedrollene. På hvert sitt vis. Tobias Gulliksen var en av to DIF-spillere som bommet i sin én-mot-én-duell mot Malmö-keeper Johan Dahlin (tidligere Lyn).

Mens Berg Johnsen – fra Forus i Stavanger – sendte den siste og avgjørende straffen i nettet.

Dermed blir rogalendingen og lagkamerat Erik Botheim svenske cupmestere. Malmö er storfavoritt også til å ta hjem Allsvenskan.

Selve finalen inneholdt ikke mengder av dramatikk før straffesparkene, men to utenomsportslige ting preget matchen:

Da 2. omgang var 9–10 minutter gammel ble cupfinalen midlertidig avbrutt, og spillerne måtte gå inn i garderoben.

En straffesituasjon gjorde at det kokte over for Djurgården-supporterne. En gjenstand skal ha blitt kastet inn på banen, og sikkerhetsnettet bak Djurgårdens mål ble ødelagt av supporterne.

En stund etter ble kampen startet på nytt.

I 1. omgang var fokuset imidlertid på noe helt annet. Det tok ikke mange minuttene etter kampen var blåst i gang før reaksjonene begynte å renne inn på X.

TV-seerne hadde nemlig store problemer med å skille hvem som spilte for hvilket lag på banen.

– Det er jo interessant at man stiller opp med helhvite drakter mot lyseblått og hvitt, med like shortser i tillegg. Jeg er spent på om spillerne sliter like som TV-seerne, som reagerer på sosiale medier på hvor like draktene er, kommenterte VGs kommentator Vegard Aulstad.

Foto: Skjermdump / VGTV

Til svenske Expressen forklarte Axel Fägerhall, konkurransesjef i det Svenske fotballforbundet, hvorfor:

– Da Malmö møtte Djurgården torsdag hadde lagene med seg forskjellige kamptrøyer, og da manglet det en dommeravgjørelse for hvilke farger man skulle spille i her også. Da ble det bestemt at det skulle være disse fargene, forklarer han.

– Dommeren tar hensyn til at det ikke skal være forvekslingsbart. Der har dommeren samme interesse som TV-seerne. Men det er vel vanskelig å si på forhånd hvordan det vil se ut i et bestemt lys, fortsetter han.

Sollyset gjør det ekstra utfordrende for TV-seerne å se forskjell på spillerne. Foto: Johan Nilsson/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

«Hvem i all verden kom med ideen at Djurgården skulle spille i hvitt mot Malmö?», er gjennomgangsmelodien blant svenskene.

«Bra draktkombo i Malmö ... Jeg orker ikke engang å se på», skriver en person allerede etter syv minutter.

PS! Gustav Wikheim startet også finalen for Djurgården. Han ble – i likhet med Botheim – byttet ut underveis.

Les et knippe av reaksjonene under: