vif-ut Foto: Link Signatur
vif-inne Foto: Link-Signatur

Vinneren er kåret: Link Signatur, som også står bak Viking Stadion, ble valgt til å tegne Vålerengas nye storstue på Valle.

Arenaen i Vålerenga Kultur— og Idrettspark skal romme 22.000 tilskuere, med mulighet til å utvide til 35.000. Dette kan ifølge Link Signatur løses ved at taket løftes på tre sider.

- Den skal stå ferdig i 2012 eller i verste fall til 100-årsjubileet i 2013, sier styreleder i VIF Fotball, Odd Skarheim til Aftenposten.no.

Det omstridte vedtaket om at Vålerenga fikk kjøpe tomten på Valle Hovin av Oslo kommune for én krone, ble banket gjennom i Bystyret i mai i fjor.

VIF-ledelsen engasjerte fire anerkjente arkitekter til en skissekonkurranse, og i dag ble vinneren offentliggjort.

- For det første velger vi en stadionarkitekt som skal bearbeide forslaget sitt videre, det blir ikke som det er nå, presiserer Skarheim.

Link Signatur som er et av Norges ledende arkitektkontor samarbeidet med NBBJ Design om Viking Stadion. Den spisskompetansen betydde mye for Vålerengas valg.

— NBBJ er jo et av verdens største selskaper og har erfaring med å tegne praktstadioner over hele verden.

Piazza, barnehage og skole

— Avgjørende for valget vårt er også at disse selskapene har erfaring med streng kostnadsstyring, som blir veldig viktig for oss. De hadde også laget spennende løsninger for byrom - områdene rundt stadion blir attraktive når det ikke er kamp. Blant annet med en "Piazza" foran arenaen, med plass til 8-10.000 mennesker, forteller VIF-lederen.

Oslo kommunes betingelse for prosjektet er at en barnehage og en videregående skole med idrettslinje innlemmes i planene. De innebærer også næringsbygg inntil 100.000 kvadratmeter og lokaler til forskjellige barne- og ungdomsprosjekter - blant dem Vålerenga mot Rasisme og JobbSjansen.