Det forteller RBK-spissen etter å ha notert seg for både scoring og målgivende i kampen mot Cork på Lerkendal. For ikke mange dager siden la nemlig Oslo-klubben inn et bud på 31-åringen.

– Det er ikke noe jeg har tenkt på. Jeg visste ikke at de var interesserte før for to dager siden, forteller Søderlund til Adresseavisen.

Vil bli i RBK

Budet skal ha ligget på rundt fem millioner kroner, etter det Adresseavisen erfarer. Søderlund trives foreløpig med tingenes tilstand i Rosenborg.

– Jeg vil vinne, og da er dette den beste plassen å være, så det er ikke noe å tenke på, sier han.

Heller ikke om Rosenborg hadde gitt spissen muligheten til å snakke med Vålerenga, hadde han flyttet til Oslo for å fortsette karrieren.

– Det hadde nok blitt nei uansett.

Alexander Søderlund hevder at han visste lite om interessen fra Vålerenga. Han utelukker også at det hadde vært aktuelt med et klubbytte. Foto: Mariann Dybdahl

Lettet over å score

I torsdagens kamp mot irske Cork tegnet han seg også igjen på måltavla, da han var sist på ballen på 2–0-målet til Rosenborg. Det var første gang siden slutten av mai han scoret. Det var en lettet Søderlund som sto i mixed zone etter kampen.

– Det er alltid godt å score mål. Så er det også kjekt å få gitt en assist i dag, så jeg er veldig happy med det. Det er derfor jeg spiller fotball, konstaterer han.

Du så ikke så happy ut etter scoringen?

– Nei, jeg kjente jeg begynte å bli litt sliten, så det ble en rolig feiring i dag.

Søderlund benekter at den to måneder lange måltørken har gått inn på han.

– Jeg har bare jobbet hardt, og prøvd å stå på for laget, så vet jeg at sjansen kommer etter hvert. Vi er et såpass godt lag at det kommer til slutt, avslutter Rosenborg-angriperen.