SARPSBORG 08-TIL 2-2

Morten Gamst Pedersen holdt 90 minutter i 2-2-kampen mot Sarpsborg 08 og 35-åringen var glad for å forlate stadion med poeng i lomma.

— Jeg føler at vi fortjener poeng sjansemessig. Det hadde ikke vært ufortjent om vi hadde ledet 2-0 til pause. I 2. omgang blir de litt mer kynisk, slår langt og kommer til innlegg og skaper flere sjanser, men jeg synes likevel vi gjør en solid bortekamp mot et lag som kjemper om medalje og har gjort sin beste sesong noensinne og er gode hjemme. At vi kommer tilbake fra 2-1 og får med oss poeng, står det respekt av. Vi har satt oss selv i en bedre posisjon og er på trygg plass, så utgangspunktet for å berge plassen er bede enn det var før vi kom hit, sier Morten Gamst Pedersen til iTromsø.

LEST DENNE? Lehne Olsen mener første målet hans burde vært annullert.

Vil forlenge

35-åringen har vært mye skadeplaget i år og har kun kontrakt ut året, men anser seg ikke ferdig med karrieren.

- Om du berger plassen med TIL nå, vil det være et naturlig punktum for karrieren?

— Nå er det viktigere ting på agendaen og de tingene må bli gjort først. Jeg trives med fotball, jeg liker godt å trene og spille. Det er derfor man holder på. Fotball er morsomt og det er jo det man har viet livet til, sier Gamst Pedersen.

- Er det slutt etter 2016-sesongen?

— Jeg håper jo ikke det, men jeg må se. Det er mange ting som må gjøres før den tid.

- Ønsker du å være med videre i TIL om dere berger plassen?

— Ja, men først må ting gjøres. Jeg vet ikke hva som skjer i framtiden. Jeg skal i hvert fall gjøre alt jeg kan for at TIL spiller i Tippeligaen i 2017. - Om sulten er til stede og du er god nok, så spiller du i TIL i 2017?

— Om jeg er god nok, det må nesten du svare på. Var det godt, sier Gamst spørrende, før han forlater mixed zone.

Ikke avklart

Bård Flovik sier de er i dialog, men at de ikke har tatt noen avklaring rundt Gamst Pedersen.

— Nei, vi har ikke tatt noen vurdering. Etter ting ble som de ble i høst, må vi se hvor vi er hen. Morten er tilbake fra to skader og først nå har han begynt å bidra, så det vil vi ta med i vurdering. Vi har bestemt oss for å la det ligge til neste søndag, så får vi se hvor vi er henne da. De med behov for avklaringer har vi sagt at vi skal ta når sesongen er over. Ting må avklares, men akkurat nå har vi kun fokus på å stå samlet og jobbe hardt for en prestasjon, som vi gjorde i dag, sier Flovik.

- Skal gjøre vondt

"Gamsten" kjenet selv at 90 minutter ble hardt.

— Jeg kjente at jeg ble stiv i leggene. Det ble noen lange løp på slutte, men det skal gjøre vondt. Du kan ikke spasere deg igjennom noe, så det er viktig å være forberedt på det mentale før kampen. Vi står bra i dag, tok tak, men mistet litt styringen mellom 1-1 og 2-1. Så roet vi oss ned, skapte sjanser og kom tilbake etter noen tøffe uker, så det var godt, sier Gamst Pedersen.

Som ikke husker sist han spilte 90 minutter.

— Det er et godt spørsmål, Det husker jeg faktisk ikke. Det er en stund siden.

- Ett poeng kan holde

Gamst Pedersen tror fort at ett poeng hjemme mot Odd kan være nok.

— Nå er lagene bak oss avhengig av resultater. Glimt får det tøft borte mot Rosenborg som skal løfte seriegullet hjemme for et fullsatt Lerkendal. Jeg tror ikke de taper tre kamper på rad. Jeg vet at Kåre (Ingebrigtsen) er glad i Bodø/Glimt, men jeg har selv vært i RBK og vet alt om innstillingen de har. De kommer til å mobilisere alt for en fin avslutning på sesongen.

- Så du tror ett poeng holder?

— Det kan være. Vi må gjøre vår jobb uansett. Vi kan ikke regne med noe som helst. Alle får det tøft i siste runde, ingen tvil om det. Nå må vi bare restituere godt inn mot neste helg, så håper jeg at kroppen er fin og klar til da, sier Gamst Pedersen, som selv var svært nære på å sende "Gutan" i ledelsen etter fem minutter med en utsøkt volley fra 20 meter på innsiden av stolpen og ut.