LILLESTRØM – BRANN 0–2

ÅRÅSEN (BT): I de to siste kampene har Daniel Braaten og Torgeir Børven lagt opp til tre mål for hverandre. Mot Haugesund på Stadion var kantspilleren nest sist på begge Børvens scoringer, mens rollene var snudd om mot Lillestrøm.

Spissen fra Hardanger stusset langpasningen fra Vito Wormgoor til Braaten, som fra få meter satte ballen i nettet – for første gang som Brann-spiller.

Samarbeidet de to imellom gleder trener Lars Arne Nilsen, som mener duoen utfyller hverandre godt.

– De fungerer godt sammen. Relasjonene sitter bedre, sier treneren.

VIDEO: SE SCORINGENE FRA SØNDAGENS KAMP ØVERST I SAKEN.

– Autopilot

Det er Børven enig i. Spissen mener det er en fryd å spille sammen med Braaten.

– Det er fantastisk å ha en slik spiller på laget. Han kan litt av alt. Han kan drible og er duellsterk, sier den tidligere Twente-spissen.

– Hvordan fungerer samarbeidet dere imellom?

– Det har fungert bra i det siste. Når den lange ballen kommer, så kan jeg stusse blindt, for jeg vet at Daniel er der. Det er viktig at de relasjonene sitter. Hvis man kan gjøre ting på autopilot, så går alt det nødvendige tidelet fortere, sier Børven, og fortsetter:

– Han er en god ving, men for meg blir han som en spiss nummer to når vi slår langt. Da er han der og plukker ballene, sier han.

– Marginer

Braaten tror det er ganske tilfeldig, egentlig.

– Noen går på løp, og heldigvis har ballen falt ned der vi løper. Sånn er det. Av og til har vi marginene med oss, sier 34-åringen.

Med den målgivende pasningen til Gilli Rólantsson i forkant i 2–0-målet, har Braaten på de to siste kampene stått bak flere scoringer enn i hele forrige sesong.

I tillegg har han begynt å score selv.

– Det viktigste er at laget vinner, men det er godt med en scoring. Det er ikke blitt så mange av dem i det siste, sier Braaten om sitt aller første Brann-mål.

– Jeg har ikke gått så lenge uten å score før. Det var godt å få en liten en, så får vi se om det blir noen flere, legger han til.

Roses av treneren

Det tror trener Lars Arne Nilsen at det blir. Han er svært imponert over hva den tidligere Toulouse-spilleren har prestert så langt denne sesongen.

– Daniel har vært steingod. Han har vært på hele tiden og trent godt, sier Brann-treneren, og peker på Braaten som en foregangsfigur på treningsfeltet.

– Han har en god fysikk i utgangspunktet, men han er utrolig flink til å ta vare på den. Han er en fantastisk gutt å ha på laget både på og utenfor banen, sier han.

Selv mener Braaten fortsatt at han har mer å gå på.

– Formen er grei. Jeg føler meg ikke helt innkjørt ennå, men vi får se hva som skjer med litt mer jobbing, sier han.