– Vi tenker at dette kan være en gyllen mulighet til en ordentlig prat om det første året hans som Rosenborg-trener, sier Steffen Stenersen, Rosenborg-journalist i Adresseavisen.

RBK-trener Rekdal kjører fredag fra Trondheim til Hamar, for ferie med familien. Adresseavisen har fått lov til å bli med.

- Så begynte vi å diskutere på kontoret: «Hvorfor ikke gjøre dette ordentlig?», forteller Stenersen.

Og plutselig eskalerte idéen fra å være et ordinært langt intervju til å bli direktesending hele veien fra Solsiden til familiens hjemby i Innlandet.

Journalist i Adresseavisen, Steffen Stenersen, blir Rekdals passasjer. Foto: Christine Schefte

Et kjapt kartsøk på Google forteller at bilturen - om man kjører E6 hele veien - tar 5,5 timer. I tillegg kommer eventuelle stopp på veien.

– Kjetil Rekdal har levd et langt og interessant fotball-liv. I tillegg har han vært gjennom sitt første år som Rosenborg-trener, en rolle mange mente det var utenkelig å se Rekdal i. Og dette er en strålende mulighet til å bli kjent med mannen som innehar den kanskje mest synlige jobben i Idretts-Trøndelag. Så vi har nok å snakke om, sier Stenersen.

Adresseavisens abonnenter kan følge kjøreturen - som starter en gang mellom 09.00 og 09.30 fredag morgen - gjennom en direktesending. I tillegg vil det være mulig å sende inn spørsmål og betraktninger, eller foreslå tema å snakke om på turen, i livestudioet gjennom dagen.