Aftonbladet slår det opp som en «Marerittstart» i AIK for den tidligere Lillestrøm-, Blackburn- og Stabæk-treneren.

Henning Berg ble ansatt som trener i Stockholm-klubben søndag og tok over et kriserammet AIK-lag som kun hadde tatt ti poeng på 13 kamper. I debuten på hjemmebane mot regjerende seriemester Häcken ble det et bittert nederlag for Berg i den norske trenerduellen mot Per-Mathias Høgmo.

Til tross for tapet pekte Berg på en rekke ting han var fornøyd med. 53-åringen har kun trent laget siden tirsdag.

– Vi har ikke hatt mange treninger, og vi har forandret en del også. Jeg er egentlig veldig fornøyd med mye av det spillerne gjorde i dag. Vi spiller ganske annerledes nå, og det er ikke lett for dem. Det var en «okay» start spillemessig, men selvfølgelig ønsker man alltid å ta poeng, sier Berg til svenske discovery+.

TAP I DEBUTEN: Henning Bergs AIK rotet bort ledelsen på hjemmebane mot Per Mathias Høgmos Häcken, før bortelaget snudde kampen og stakk av med seieren i Bergs Allsvenskan-debut. Foto: Ali Lorestani/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

Mads Thychosen sørget for 1–0 åtte minutter før pause med et drømmetreff utenfor 16-meteren, og Bergs AIK gikk i garderoben med ledelsen.

Høgmos lag brukte dog ikke lang tid på å svare i andre omgang. Kristoffer Lund Hansen snappet opp en ball ved dødlinjen, og fant sin danske landsmann Mikkel Jensen i feltet. Via en AIK-forsvarer sørget 32-åringen for utligning like etter hvilen.

20 minutter senere klønet AIK-forsvaret det til før Ibrahim Sadiq satte inn 2–1 for Häcken - og Høgmos mannskap hadde snudd kampen.

AIK presset på for utligning resten av en ordinære spilletiden og gjennom de åtte tillagte minuttene, men maktet ikke finne nettmaskene. Dermed gikk AIK på sitt sjette hjemmetap for sesongen i Bergs debut.