– Nå spiller Molde 2022-fotball, fastslår eksperten Yaw Amankwah på TV 2-sendingen.

Molde ble som kjent suveren seriemester i fjor.

Seiersmålet var et angrep hentet rett ut fra fotballens ABC. Martin Linnes fant Eric Kitolano i bakrom. Han gikk mot dødlinjen, kikket opp og slo ut til sin angrepsvenn Ola Brynhildsen, som satte ballen i hjørnet til 1–0.

Både Veton Berisha og Magnus Wolff Eikrem er skadet og manglet hos Molde, og Sivert Mannsverk spiller for Norge i EM for U-21.

– Vi burde ha gitt fansen et bedre fotballkamp i finværet, sier matchvinner Brynhildsen til TV 2.

Molde har scoret bra med mål denne sesongen - men slitt mer defensivt. Etter 12 kamper står de med seks seirer og fem tap. Og avstanden fram til Bodø/Glimt er stor. Til Haugesund-oppgjøret kom de fra 0–1-tap i Skien - etter fem strake seirer i serie og cup før det.

Molde er altså inne i en skjebneuke som fortsetter med 4. runde i cupen mot Strømsgodset i midtuken og Bodø/Glimt borte neste helg. Det er et strålende tidspunkt for Molde til å prøve å snu trenden.

Haugesund kom fra seier og tre poeng mot Sandefjord - og åpnet glitrende. Molde-keeper Jacob Karlstrøm sto fram med en viktig redning etter ni minutter da Bilal Nije kom alene med ham. Samme Nije hadde en ny kjempesjanse bare et par minutter senere og ytterligere en tredje Nije-mulighet før halvtimen var spilt.

VIKTIG UKE: Erling Moe og Molde-spillerne i en drikkepause. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Men Molde kom etter hvert sterkere og fikk sin største sjanse til da i kampen da Ola Brynhildsen ble spilt fri i bakrom etter 35 minutter og så ble det ledelse noen minutter senere.

– Vi kom litt tregt i gang. Det er ikke godkjent, sier Ola Brynhildsen til TV 2 i pausen.

– Vi må bare fortsette å jobbe. Nå må vi gjøre to gode omganger, fortsetter han.

Molde-trener Erling Moe kalte lagets 1. omgang for «småluggete»:

– En rotete omgang med pasningsfeil og tekniske feil. Men vi har tendenser som ser bra ut, sier han til TV 2.

Kristoffer Haugen burde ha lagt på til 2–0 for Molde tidlig i 2. omgang - igjen var det Kitolano som var servitør. Han satte imidlertid ballen over målet til Haugesund-keeper Egil Selvik.

Haugesund har hatt en tendens til å gjøre dårligere 2. omganger enn 1. omganger. Og det så ikke bra ut da Molde satte inn et voldsomt press fra start etter pause.

Likevel var FKH nær utligning da Mads Berg Sande fikk sjansen - men Anders Hagelskjær blokkerte skuddet i siste liten. Også Sory Ibrahim Diarra hadde en bra mulighet. Og rett før slutt fikk Søren Reese gå opp alene og heade - men satte ballen langt utenfor.

Haugesunds Sory Ibrahim Diarra fikk rødt kort på overtid etter en duell med Martin Bjørnbak, som fikk gult kort i den samme situasjonen.

– Vi kjører over Molde i 1. omgang. Vi spiller en veldig bra match. Det er surt, sier Haugesunds Bilal Nije til TV 2.

– Det er årsbeste spillemessig. Vi er fullt på høyde med Molde, sier lagkameraten Kevin Krygård til TV 2.