I kampens 65. minutt vartet innbytter Ole Sæter opp med et kanon av de sjeldne. Han hamret ballen opp i krysset fra rundt 30 meter.

– Jeg bare vet at jeg kan score overalt. Og jeg viste i dag at jeg kan score derfra, sier Sæter til VG.

– Hva sier man om en som skyter fra 30 meter?

– Psykopat er passende ord, sier han og smiler.

Etter kampen meldte Sæter følgende til TV 2:

– Det var deilig. Jeg husker ikke så mye av den. Jeg skal hjem, mobilen i venstrehånden, kuken i høyrehånden. Så skal jeg kose meg, det blir sent i kveld.

– Husk det er barn som ser på, advarte TV 2s reporter.

Sæter gir TV 2-meldingen terningkast 5 overfor VG.

– Er sitatet innenfor?

– Det kommer an på om du er over 16 eller ikke. Under er det sikkert ikke det. Hvis det er var noen som følte det var støtende, så får jeg beklage for det. Men det er sånn jeg er.

Slik reagerte Rosenborg-trener Alfred Johansson da Sæter skjøt:

– Jeg står og tenker: Hva gjør han?! sier han til VG.

– Men da det blir så bra, er det jo bare å ta hatten av, legger Johansson til.

– Sæter er unik. Han har nesten ikke trent i vinter, sier RBKs Erlend Dahl Reitan til VG.

– Det er jo Sæter i et nøtteskall. Han hadde ikke vært lenge på banen. Jeg tenkte at han må spille meg. Men jeg ser på ballbanen at det er en kjempescoring, og da er det lov å skyte. Det er en spiss som har nese for mål, sier RBK-kaptein Markus Henriksen til VG.

– Årets mål etter to minutter på banen, skriver tidligere Rosenborg-spiller Jahn Ivar «Mini» Jakobsen på X/Twitter.

På tampen kontret innbytter Emil Frederiksen inn 2–0 på Lerkendal.

Dermed vant Rosenborg den første seriekampen med Alfred Johansson som trener.

Men historien kunne fort vært annerledes.

For RBK-veteranen Markus Henriksen hadde allerede gult kort da han sparket ned Sandefjord-spiller Jakob Dunsby like før pause.

–Det er utrolig feigt. Hans Erik Ødegaard skjønner ingenting, og det gjør ikke vi heller, sier Mathisen i FotballXtra, og legger til:

– Det er så ufattelig svakt dømt.

I pausen uttalte Markus Henriksen til TV 2 at han ikke skulle hatt det første gule kortet. Det er både Mathisen og kollega Erik Thorstvedt sterkt uenige i.

– Det første er helt fint og det andre er klinkende klart. Det er ikke en fotballsupporter eller tilskuer som sitter og tenker at det der er greit på en fotballbane, sier Mathisen, som også sier det er «uinteressant» når Henriksen først har gult fra før.

Jesper Mathisen

TV 2-ekspert.

– Han klinker ned en Sandefjord-spiller. Det er jo soleklart gult kort. Markus Henriksen skulle ha vært utvist i denne situasjonen. Av en eller annen merkelig grunn er han fortsatt på banen når omgangen er slutt, sier Thorstvedt, som omtaler den første taklingen som ga gult kort for «farlig».

Erik Thorstvedt

TV 2-ekspert.

Noen minutter ut i andre omgang ble Fredrik Berglie vist det røde kortet etter en takling på Sverre Nypan, men det ble gjort om til gult kort etter en VAR-sjekk.

VAR benyttes imidlertid ikke for å sjekke gule kort, selv når en spiller har gult kort fra før, og det var derfor aldri aktuelt for VAR-dommer Tom Harald Hagen å sende hoveddommer Sivert Amland til skjermen for å ta en titt på Henriksen-situasjonen.