Om Israel ikke vinner klokken 20.45 i kveld, er Norges EM-håp ute. Da er det bestemt: EM i 2024 går uten Norge.

Israelsk seier vil holde håpet om play-off til EM i live noen dager til.

Den enkleste veien for Norge til EM-playoff ser slik ut:

  • Serbia kvalifiserer seg til EM fra gruppe G sammen med Ungarn - på bekostning av Montenegro. Det kommer de etter alle solemerker til å klare.

  • Israel må kvalifisere seg til EM fra gruppe I sammen med Sveits - på bekostning av Romania.

Enkelt forklart må Norge håpe på at Israel og Sveits kvalifiserer seg direkte til EM fra gruppe I. Det vil mest sannsynlig sikre Norge play off i mars neste år.

  • Sjekk selv hvordan ulike resultater påvirker Norges EM-sjanser med VGs kalkulator:

Grunnen til at Norge må heie på Israel foran Romania er Nations League-ranking. Norge er rangert bedre enn Romania, men dårligere enn Israel. Det vil si at Israel har krav på en playoff-plass før Norge om de ikke kvalifiserer seg til mesterskapet.

Israel har et knalltøft kampprogram. De spiller sine fire siste kvalifiseringskamper over seks dager. Landskampene fra oktober ble utsatt på grunn av krigen mellom Israel og Hamas.

Den samme konflikten gjør at Israel spiller sine hjemmekamper i Ungarn.

REDDET ETT POENG: Israel reddet ett poeng mot Sveits for tre dager siden. Nå venter den viktige kampen mot Romania. Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / NTB

I den siste gruppespillskampen møter Israel sistplasserte Andorra mens Romania møter Sveits. I den kampen er Sveits favoritter.

Med andre ord: Om Israel slår Romania lørdag kveld er det gode sjanser for at Norge spiller playoff om en EM-plass i mars neste år.

PS: Norge får også en playoff-plass om Israel kvalifiserer seg direkte på bekostning av Sveits, Serbia kvalifiserer seg på bekostning av Montenegro og Ukraina kvalifiserer seg på bekostning av Italia. Det er det dog liten sannsynlighet for at skjer.