Da han blåste straffesparket over i første omgang, ble det møtt med enorm jubel fra hjemmefansens harde kjerne rett bak mål.

Bayern-tilskuerne hadde gjort sitt i forkant for å psyke ut nordmannen – hånet i etterkant var åpenbart.

Haaland kunne imidlertid le sist. I andre omgang fikk han pasningen fra Kevin De Bruyne i drømmeposisjon, og Bayern-stopper Dayot Upemacano mistet fotfestet på verst tenkelig tidspunkt.

Det straffet nordmannen knallhardt og banket ballen i det tyske nett-taket. Hans 12. Champions League-scoring for sesongen, Kevin De Bruynes 11. målgivende til nordmannen i alle turneringer. Haaland feiret ved å hysje på motstanderfansen.

SLO TILBAKE: Erling Braut Haaland feiret målet sitt ved å hysje på motstanderfansen. Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Med 4–1 sammenlagt sikret Manchester City et nytt stevnemøte med Real Madrid i semifinalen av Champions League.

– Erling er en spesiell spiller, en annerledes spiller enn hva vi har hatt før. Han trenger ikke mange berøringer, han er som en skygge i 85 minutter, men så berører han ballen én gang og da er det scoring, sier Bernardo Silva til BT Sports.

– Han er en utrolig maskin, men følte nok presset og ville veldig gjerne til semifinalen, sier City-manager Pep Guardiola til VG på pressekonferansen etter kamp.

Han var ekstremt stolt av å ha nådd semifinale for tredje sesong på rad.

SOFTWARE MALFUNCTION: Erling Braut Haaland bommet på sitt første straffespark siden april 2021. Foto: RONALD WITTEK / EPA

Hvorfor bommet han?

Så, mer om den sjeldne straffebommen: Kanskje var det Leon Goretzka som satte Haaland ut av spill?

En gjenstand ble kastet fra tribunen, den landet mellom nordmannen og målet. Goretzka gikk sakte og sikkert bort for å fjerne det da Haaland egentlig sto klar til å skyte.

Geir Jordet er anerkjent verden over for sin forskning på straffesparket. Han skriver til VG at han var noe så sjeldent som «sikker» på nordmannen kom til å bomme.

– Det var masse forstyrrelser i forkant, sier han.

Det er i tillegg til det enorme presset i en CL-kvartfinale blant de seks årsakene Jordet nevner:

Det var den første straffebommen etter overgangen til lyseblått, etter syv strake scoringer, den første bommen på 16 straffespark totalt. For tredje gang i sin seniorkarriere bommet han på straffe, 33 av dem har gått i mål.

En sjeldenhet, med andre ord. Nordmannen holdt seg til hodet, hjemmefansen kastet ølbegrene i eufori, Upemacanos hands i straffefeltet forble dermed ustraffet.

Nesten utvist

Ustraffet forble han også da dommer Clement Turpin var i baklomma etter det røde kortet etter en takling på Haaland. Avgjørelsen ble omgjort av VAR, nordmannen var i offside.

Like før pause havnet havnet han også i klammeri med samme Goretzka:

Joshua Kimmich utlignet på straffe i det 83. minutt, men det var for lite og for sent.

Manchester City er klare for sin tredje semifinale i Champions League på rad. Erling Braut Haaland er klar for sin første.

TAKK FOR SIST? Bildene ser mer dramatiske ut enn hendelsen egentlig var, men det var åpenbart ampert mellom Haaland og Goretzka før pause. Foto: LEONHARD SIMON / Reuters