Ranheim-Levanger 3-2

RANHEIM: Innbytter Jo Sondre Aas´overtidscoring var en ny kilevink for Levanger, som fortsatt har fem poeng opp til trygg grunn. Men snart går det tomt for muligheter for Levanger som var best i spill og sjanser på Ranheim.

Men der Levanger sløste, var Ranheim nådeløse. Dermed har Ranheim to poeng opp til kvalifiseringsplassen. Både Levanger og Ranheim har fire kamper igjen.

Uventet spiss

Levanger startet kampen med et uventet trekk, der midtstopper Tom Erik Nordberg ble omskolert til spiss. Dette for å være et oppspillspunkt på lange baller, for å sikre et tidlig trykk på Ranheim.

Det var likevel hjemmelaget som fikk kampens første farlighet da Daniel Kvande forserte før han skjøt fra 30 meter. Den unge midtstopperen viste prov på hvorfor den høyre foten har vært sagnomsust i trønderfotballen, men i prosjektet med adresse til lengste kryss ble avverget av en mesterlig redning fra Levanger-keeper Ola Rygg.

Da var det heller da Levanger fikk i gang sine lettbente teknikere, at Levanger kom til farligheter.

Sc oring på første sjanse

Levangers aller første målsjanse endte i uttelling. Det etter et nydelig forarbeid av Adria Mateo Lopez, der han driblet to-tre passive Ranheim-spillere før han fikk slått et hindret innlegg med venstrefoten. På bakre stolpe lurte Kaj Leo Bartalstovu seg fri fra Eirik Malmo og headet ballen på tvers. På straffemerket sto Tom Erik Nordberg mutters alene og stanget inn Levangers ledermål, etter 26 minutter.

Som fort kunne bli doblet i minuttene som fulgte, da Bendik Bye så skremmeskuddet gikk like over. Like etter fikk samme mann en kjempesjanse da han møtte Rickard Nilssons innlegg på første stolpe, men Even Barli reddet Ranheim fra 0-2. Da Levanger ikke scoret flere i sin gode periode, gikk det som det ofte går i fotball – laget ble straffet på verst tenkelig måte i den andre enden.

Stene ut av dvale

En til da usynlig Robert Stene bestemte seg for å gå ut av dvalen da han endelig ble spilt etter sine styrker. Kristian Rømo Skille fikk ballen i mellomrommet før han la en perfekt vektet pasning i bakrom til toppscoreren. Ola Rygg kom utrusende, men Stene var kald som en fisk da han chipet ballen i langhjørnet.

Dermed var lagene like langt til pause på Ranheim, etter Stenes seriemål nummer 13 for sesongen.

Levanger skapte, Ranheim score t

Var Levanger-sjanser og Ranheim-effektivitet oppskriften i foranledningen til Ranheims utligning, lå samme resept i bunn ved starten av 2. omgang. En presis dødball fra Ørjan Hopen fant hodet til Simen Sandmæl, som var kun en fantastisk redning fra Even Barli unna ny Levanger-ledelse.

Isteden satte Barli i gang Torgil Gjertsen, som med et 50-metersløp plutselig befant seg i skuddposisjon etter knapt ha gjort en eneste finte på veien. Med en resolutt avslutning hamret han inn 2-1 til Ranheim kun sekunder etter at Ranheim-publikummet trakk pusten i den andre enden.

Overtidsdrama

Levanger fortsatte som det førende laget og fikk uttelling kvarteret før slutt. Ørjan Hopen fikk ballen upresset på 25 meter, noe som i realiteten kunne bety én ting: 511 betalende tilskuere fikk se venstreslegga i fri utfoldelse. Og som så mange ganger før traff midtbanespiller godt. Så godt at ballen føk som et prosjektil inn i hjørnet til 2-2. Bortelaget fortsatte å sette Ranheim under press. Ti minutter før slutt fikk Per Verner Rønning en god mulighet da han fikk ballen i returrom, men upresset sleivet han ballen langt over fra god posisjon.

Seks minutter senere fikk Georg Flatgård en aller tiders mulighet til å bli helt da Tom Erik Nordberg kriget ballen videre i duell med Daniel Kvande. Selv om Flatgård fikk fri bane mot mål, kunne han ikke overliste en glitrende Even Barli, som nok en gang gjorde en svært avgjørende inngripen.

Da gikk det som etter boka tidligere i kampen: To minutter på overtid dukket Jo Sondre Aas og avsluttet en Ranheim-kontring til 3-2. Dermed ser det mørkt ut for Levanger, mens Ranheim fortsatt kan nå eliteserien via kvalifisering.