– Jeg vet ikke hva som skjer i morgen. Først må jeg snakke med min familie og med spillerne, men det er mitt ønske at argentinsk fotball skal reise seg igjen, sa Maradona etter at laget hans ble slått 4-0. – Dette var det tøffeste tapet i livet mitt. Det var som et knockoutslag fra Muhammad Ali, og nå har jeg ikke krefter igjen. Drømmen er over. Vi manglet kreativitet, sa han etter å ha gremmet seg på sidelinjen i de fleste av kampens 90 minutter.

Maradona fant aldri mottrekk mot tyskernes strategi og så blant annet Lionel Messi ufarliggjort. I annen omgang ble laget hans kontret i senk.

– Vi hadde studert Tyskland godt og visste nøyaktig hvem som spilte hvor, men så scoret de på sitt første innlegg. Da ble det en annen kamp, sa han.

– Vi gjorde det enkelt for dem. De hadde flere ideer og bedre ballkontroll. De utnyttet sjansene sine. Men jeg synes likevel at resultatet ikke gjenspeiler hvordan kampen var.

Alt om VM får du her:

Stolt

Maradona fikk krass kritikk da Argentina slet seg gjennom VM-kvalifiseringen, men det ble avlyst av overstrømmende ros da laget vant sine fire første kamper i Sør-Afrika. Lørdag fikk kritikerne mye vann til mølla.

– Jeg er fortsatt stolt over å lede disse spillerne, og jeg vil takke både dem og resten av støtteapparatet, sa Maradona, som la en beskyttende arm rundt Lionel Messi etter kampen. 23-åringen skulle løfte Argentina til gull slik Maradona gjorde som 25-åring i 1986, men hans VM endte i dyp skuffelse.

– Det var ikke denne slutten vi håpet på, men jeg tror at uansett hvem som skal lede laget så må han følge den samme veien, for det er den veien det argentinske folk ønsker, sa Maradona.

Argentina har ikke vært i VM-semifinale siden 1990, da Maradona fortsatt var på høyden som spiller. (©NTB)