Med et lekkert og velplassert frispark over muren sørget Viking-kapteinen for at alle tre poengene ble igjen på SR-Bank Arena.

– I år er dette en av de deiligste seirene. Når du har Zlatko Tripic i den formen han er i nå så er han livsfarlig fra det holdet der, sier Viking-trener Morten Jensen til VG.

Dersom Viking slår Lillestrøm i neste serierunde, når Bodø/Glimt har spillefri som følge av Europa-kvalifiseringen, vil de være à poeng med serielederne.

– Jeg elsker disse kampene. Det er dette vi lever for. Vi er utrolig heldige som får spille disse kampene. Dette må vi sette pris på. Når vi legger opp så får vi ikke det kicket, sier Tripic til VG.

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen mener laget hans er langt unna der laget bør og skal være.

– Jeg er frustrert for vi er ikke det Glimt-laget vi ønsker vi skal være, sier Knutsen til VG.

Allerede etter seks minutter ledet Viking 2–0.

– Starten er det vi må kalle en katastrofe. Det er mye upresist i det vi gjør, mener Knutsen.

I en thriller av en eliteseriekamp var det tenning, fart og spenning fra start til slutt.

Da lagene møttes i Stavanger i fjor ble det full fyr i teltet. Ulrik Saltnes fikk to kampers karantene etter å ha satt kneet i ryggen på Kevin Kabran. Etterpå ble det munnhuggeri i pressen, mens Vikings materialforvalter stilte opp slik dagen derpå:

En stor andel av supporterne på stadion valgte å protestere mot innføringen av VAR i norsk fotball med å være stille de første 15 minuttene.

Det ble imidlertid full jubel da Brede Moes utligningsmål tre minutter på overtid ble VAR-annullert som følge av en hands.

Protesten ble også en smule amputert også i starten av kampen. På banen var det nemlig fullstendig kok. Før tre minutter var spilt sa den tidligere Bodø/Glimt-spissen Lars-Jørgen Salvesen sagt «takk for sist».

Viking-keeper Patrik Gunnarsson oppfattet at Bodø/Glimt somlet med å komme seg på plass etter en corner. Han klinket ballen langt i bakrom på Sander Svendsen, som stakk i bakrom med flere gulkledde halsende etter. Han sentret ballen videre på perfekt tidspunkt, og da satte Salvesen sikkert inn 1–0-målet.

Kun tre minutter senere smalt det igjen. Markus Solbakken dro til fra distanse og fikk drømmetreff. Ballen suste i krysset og kameraene fanget fort opp den smilende pappaen, landslagstrener Ståle Solbakken, som ikke la skjul på sin begeistring fra tribuneplass.

Glimt-trener Kjetil Knutsen var tydelig irritert og frustrert i løpet av den første omgangen.

Etter hvert fikk han se sine disipler kjempe seg tilbake i kampen. Først nikket Faris Pemi Moumbagna inn 2–1 etter et flott innlegg fra Patrick Berg, før Albert Grønbæk utlignet etter et fantastisk soloraid.

Men i andre omgang ble altså Zlatko Tripic den store helten og sørget for Vikings åttende strake seier i Eliteserien.