Den irske klubben Sligo Rovers fra Sligo, et havnested med rundt 20.000 innbyggere, ble ingen målestokk for lekne Viking-spillere.

Viking vant til slutt 5–1 og er så godt som klare for Conference League-play off, det siste hinderet til den europeiske turneringen som er rangert bak Champions League og Europa League.

Den lokale 17-åringen Edvin Austbø, som fikk det siste kvarteret på Viking stadion, gliste bredt etter kampen.

– Det (gliset, red.anm.) forteller om en ekstremt glad gutt som har fått en drøm i oppfyllelse. Det er surrealistisk å gjøre det foran felt O, med 11.000 på tribunen, sier han til Stavanger Aftenblads TV-reporter.

Han er ubeskjeden nok til å si at Viking har et stort fotballtalent i ham.

– Jeg er en arbeidsvillig kar, og gjør alt for å bli best, sier Austbø.

foto
1–0: Zlatko Tripic jubler for egen scoring mot Sligo Rovers. Foto: Carina Johansen / NTB

Viking gikk rett i fletta på John Russells irske mannskap, og allerede etter åtte minutter sto det 2–0.

Zlatko Tripić og Samúel Fridjónsson ga et imponerende hjemmepublikum det de var kommet for.

– Det er nydelig. Det er magisk. Vi hadde en magisk aften mot Sparta Praha og det er sånne kvelder vi har lyst å ha, beskriver Tripić til Stavanger Aftenblad etter storseieren foran 11.600 tilskuere.

Han hadde en fot med i Vikings tre første scoringer. Først var han på riktig plass etter en retur fra Sligo-keeper Luke McNicholas. Så serverte han et innlegg til Fridjónsson, men islendingen gjorde mesteparten av jobben selv da han elegant tok seg forbi en forsvarer og løftet kulen i garnet.

3–0 kom etter vakkert spill der Fridjónsson løftet kulen over forsvaret til Tripić, som fant en fremadstormende Mai Traore.

4–0 var kanskje den vakreste. Fridjónsson spilte fri Niklas Sandberg med en «rabona-pasning». Sandberg klisteret ballen i lengste hjørne. Edvin Austbø, født i 2005, satte 5–0, før gjestene reduserte på straffespark i sluttminuttene.

I en eventuell play off venter enten slovakiske Dunajska stredene eller rumenske Steaua Bucuresti.