Erik ten Hag er inne i sin verste uke som Manchester United-manager.

Søndag ble Manchester United grundig slått av byrival Manchester City. Onsdag skulle skuta rettes opp, men det endte med fiasko i ligacupens 4. runde.

Fjorårets finaletaper Newcastle var flere hakk for store for et noe B-preget Manchester United.

Da Bruno Fernandes, Marcus Rashford og Rasmus Højlund ble byttet inn etter en drøy time var det allerede for sent.

Newcastle møter Chelsea i kvartfinalen.

Avisen The Telegraph omtaler kampen som «en total ydmykelse» for Erik ten Hag.

Det startet med at 19 år gamle Hannibal kunne fått sitt andre gule etter bare 17 minutter.

– Han burde vært utvist, sa Sky Sportskommentator Gary Neville da han fikk se reprisen.

Manchester United fikk fortsette med 11 mann, men det så tidvis ikke sånn ut. Spesielt den portugisiske høyrebacken Diogo Dalot slet stort mot Newcastles venstreside.

På 1–0 rykket Miguel Almirón forbi, og tuppet ballen forbi Andre Onana. På 2–0 var det igjen Dalot som ikke klarte å klarere skikkelig før Lewis Hall (19) plasserte ballen i lengste hjørne.

– Dalot hadde den svakeste omgangen jeg har sett på lang, lang tid, sier tidligere Manchester City-spiller Izzy Christiansen i Sky Sports-studio.

Høyrebacken fikk en ener på børsen av Manchester Evening News etter marerittomgangen.

Gary Neville reagerte på noe annet ved 2–0-målet.

– Se på frisparket like før. United-spillerne sover og klager på dommeren. Mens de hviner, så vinner Newcastle, sier han.

– Rist det av deg! Det er fire-fem mann som står og klager, og plutselig er de to mål bak, sier tidligere Manchester United- og Newcastle-spiss Andy Cole i studio.

– Det er så mye negativitet i det laget, sier Shay Given.

Da Joe Willock økte til 3–0, og Newcastle-fansen sang «sacked in the morning» til Ten Hag, klarte ikke Sky Sports-kommentator Ian Crocker dy seg:

– Tror du han blir sparket i morgen? spør han sidekommentator Neville.

Det er stille i fem sekunder.

– Hvem, meg? sier Neville, og nekter å svare.

Etter kampen prøver han likevel å oppsummere situasjonen.

– Jeg er ikke sikker på hvordan Ten Hag skal løfte dette laget igjen før helgen. Det er mangel på ideer. Han er nødt til å finne ut av hvordan han skal få maks ut av disse spillerne veldig, veldig raskt, sier Neville.

– Når vi spilte var dette en av de vanskeligste stadionene. Nå kommer det lag hit og har tro på at de skal vinne. Det kommer til å komme spørsmål om manageren, sier Andy Cole.

«SACKED IN THE MORNING?» Newcastle-fansen lot Erik ten Hag få høre det etter det andre strake 0–3-tapet på fire dager. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB

Også i Viaplay-sendingen er de usikre på hvor lenge Erik ten Hag kan få sitte i managerstolen.

– Dette er blytungt for spillere, manager, alle. De er skikkelig i krise nå, Manchester United, sier Viaplay-ekspert Tor Ole Skullerud.

Ifølge Opta er det første gang siden 1962 at Manchester United taper minst åtte av de 15 første kampene i en sesong. Det er første gang siden 1930 at de taper fem av de ti første hjemmekampene.

– Erik ten Hag er under stadig større press, sier Skullerud.

Newcastle har nå slått ut både Manchester United og Manchester City.

– Det er en spesiell kveld for oss. De unge gutta leverer, og det viser hvilken kvalitet vi har i troppen, sier Newcastle-kaptein Sean Longstaff til Sky Sports.

8000 supportere hadde tatt turen fra Newcastle.

– Det er utrolig når de synger navnet ditt, sier banens beste Tino Livramento (20).