Tirsdag vendte Martin Ødegaard tilbake til Spania.

På motsatt banehalvdel sto tidligere lagkamerat Sergio Ramos og landslagskamerat Ørjan Nyland og dannet baktroppen hos Sevilla.

Det forsvaret skulle få bryne seg på Gabriel Martinelli og Gabriel Jesus, som tok ansvar og sikret 2–1-seieren.

Først etter en ordentlig kontring satt i gang av Jesus, før sistnevnte tok ansvar selv og bøyde inn en perlescoring i høyre kryss.

Nyland mener han ikke kunne gjøre noe med de målene, og at Sevilla har gode sjanser i returkampen.

– Jeg synes vi var fullt på høyde med Arsenal, men så var vi uheldige med kontring imot like før pause. Den sitter litt i. Det var en god kontring. Jeg tok den første, men på den andre runder han meg. Målet til Jesus er ren kvalitet, det er ikke så mye å gjøre med, sier Nyland til TV 2.

Nyland disket nemlig opp med en beinparade da Martinelli skapte kampens første sjanse etter få minutter.

Han stortrives i Sevilla. Dette ble hans syvende kamp fra start, og ser ut til å ha funnet formen.

– Det er veldig gøy. Den nye treneren har tatt tak i måten vi spiller på, og det passer bra. Det er godt å få tillit, sier Nyland videre.

BLE RUNDET: Martinelli fører forbi Nyland og setter inn kampens første scoring. Foto: Jose Breton / AP / NTB

Arsenals trener Mikel Arteta mener at store kamper som dette trenger spillere som Gabriel Jesus.

Brasilianeren disket opp med både assist og scoring, og tok over kapteinsbindet da Martin Ødegaard ble byttet ut etter 72 minutter.

– Du trenger litt magi i store kamper, og store spillere som kan stå frem og skape de øyeblikkene. I dag gjorde han noe spesielt, sier Arteta om Jesus.

Derimot holdt ikke Jesus bindet spesielt lenge.

I det 78 spilleminuttet, satte han seg ned etter en duell.

Brasilianeren holdt seg til baksiden av låret og måtte få medisinsk behandling før han deretter ble byttet ut.

– Han kjente noe i hamstringen. Vi får vente og se, sier Arteta til TNT Sports.

Selv sier Jesus dette til TV 2:

– Jeg vet ikke om det er en skade eller om jeg bare er sliten.

PEKTE TIL VÆRS: Gabriel Jesus disket opp med en perlescoring. Foto: Jose Manuel Vidal / EPA / NTB

Sevilla klarte å redusere etter 2–0-ledelsen, men det ble med det.

Den kom etter corner. Ivan Rakitic pisket inn et hardt innlegg i retning Gudelj, som steg til vers og stanget inn ballen med hodet.

Martin Ødegaard har hatt noen svakere kamper den siste tiden. Etter helgens kamp mot Chelsea, som endte 2–2, ble Ødegaard møtt med krass kritikk.

Den kritikken lot ikke Arsenal-trener Mikel Arteta la seg prege av, som sa før oppgjøret mot Sevilla at han hadde full tiltro til kapteinen.

Mot Sevilla klarte ikke Ødegaard å sette sitt preg på kampen, og ble erstattet av Kai Havertz.

Seieren mot Sevilla gjør at Arsenal klatrer opp til toppen av tabellen i sin gruppe med fire poeng foran tredjeplass i gruppen. Vinner Arsenal mot Sevilla på hjemmebane, er de klare for sluttspillet.

Bak ligger Lens, før Sevilla og PSV Eindhoven følger etter.

Tidligere tirsdag møttes Lens og PSV Eindhoven – den kampen endte 1–1.