Etter å ha tatt dansk fotball og Nordsjælland med storm, var det en forventningsfull Schjelderup som ble solgt til den portugisiske storklubben Benfica for rundt 150 millioner kroner i januar.

Det ble med to minutter, fordelt på to innhopp, for nordmannen i Benfica.

– Jeg fikk beskjed om at jeg skulle inn og konkurrere med en gang og få minutter. Jeg forventet å få flere sjanser og minutter. Men det ble ikke sånn, sa Schjelderup til TV 2 tidligere denne uken.

Se Schjelderups hat trick i EM-kvalifiseringen:

Schjelderup erkjente at alt ikke gikk etter planen i Benfica, og for et par uker siden returnerte han til Nordsjælland på et lån ut sesongen for å få mer spilletid.

På fredagens pressekonferanse ble Benfica-manager Roger Schmidt konfrontert med uttalelsene til sin tidligere spiller.

– Alle spillere har samme mulighet til å spille. Jeg behandler ingen spillere forskjellig. De beste spiller. Når du ikke er i startelleveren, må du ha tålmodighet. Du må være veldig god på trening, og når du starter skal du få mest mulig ut av minuttene, sier Schmidt, ifølge CNN Portugal.

GULLTRENER: I sin første sesong som Benfica-manager ledet Roger Schmidt klubben til sitt første seriegull på fire år. Foto: MIGUEL RIOPA / AFP / NTB

Den tyske manageren ramset så opp flere spillere han mente hadde utnyttet sjansen da de fikk den, blant andre Fredrik Aursnes.

– Bare se på João Neves, Chiquinho, Aursnes og Alexander Bah i starten. Det er ikke noe krav om å rotere i startelleveren. Dette er profesjonell fotball, og vi må vinne kamper. Det er alt som betyr noe i Benfica, sier Schmidt.

Under den nylige samlingen med U21-landslaget prøvde VG gjentatte ganger å få et intervju med Schjelderup, men 19-åringen stilte kun opp for TV 2. Overfor kanalen forklarer han det med at han har følt seg mentalt sliten etter de siste ukene.

– Det går inn på deg. Det blir litt tungt i hodet når mange ting skjer, sa Schjelderup.

Lørdag kan Schjelderup få sin første kamp fra start etter returen til Nordsjælland, når det er toppkamp mot FC København.

I sin første periode i Nordsjælland, scoret Schjelderup 16 mål på dansk toppnivå: