75.784 tilskuere hadde satt seg godt til rette på stadionet i Sydney i håp om å se sitt kjære vertsland ta seg til VM-finalen.

Der de engelske spillerne manglet en stjernespiller i Lauren James, kunne Australia endelig ønske velkommen tilbake til den største stjernen og kapteinen, Sam Kerr, i startoppstillingen.

Det kunne se ut til å bli en suksessoppskrift for hjemmelaget, men så dukket en annen «Lauren» opp, nemlig Lauren Hemp, før Alessia Russo satte kronen på verket.

Først utnyttet Hemp en feil fra forsvarsspiller Ellie Carpenter, og kriget i mål den andre scoringen som så ut til å sende England til finale.

Kerr så oppgitt ut etter scoringen imot, og ble enda mer oppgitt da hun brente flere store sjanser i ettertid.

Der den australske stjernen bommet, utnyttet Alessia Russo (23) et høytstående Australia, og styrte inn en 3–1-scoring like før slutt.

– Dette er fantastisk. Vi har drømt om en VM-finale siden vi var små, sier Russo til arrangørene.

– Vi står sammen og holder oss til planen. Det fungerer nok en gang. Jeg hører et eventyr, sier landslagstrener Sarina Wiegman, som også ledet Nederland til VM-finale i 2019.

Kerr måtte bryne seg på tøffe taklinger og et «frimerke» i store deler av første omgang, og det spørs om den behandlingen tente en gnist i superspissen.

I andre omgang disket Kerr opp med et langskudd av de sjeldne, etter å ha havnet under etter en perlescoring av Ella Toone (23) i første omgang.

Kerr mottok ballen på midtbanen, avanserte, og fyrte av et ordentlig langskudd til tross for flere motstandere i nærheten, og en lagvenninne som var på vei til å løpe seg fri på venstre side.

Spilleren som fikk deler av VM spolert på grunn av skade, måtte dermed se finaledrømmen bli knust av de regjerende EM-mesterne.

Kerr var lite talefør etter tapet.

– Det er bare skuffelse. Jeg har ingen ord, sier hun til arrangørene.

England tapte bronsefinalen i VM mot Sverige i 2019, men er forsvarende mestere fra EM i 2022 på hjemmebane.

Denne gangen var det Australia som kjempet om en finaleplass på hjemmebane, en finale som resten av landet nok hadde satt stor pris på.

Det har nemlig brutt ut en ordentlig fotballfeber i Australia disse ukene, i et land som i hovedsak domineres av rugby- og cricketfans. Da Australia spilte kvartfinale mot Frankrike, skal over fire millioner ha sett kampen på TV.

Nå må vertsnasjonen ta til takke med en bronsefinale mot Sverige lørdag klokken 10.