35 år gamle Basham gikk i bakken med store smerter etter 20 minutters spill av Premier League-oppgjøret mot Fulham. Vemmelige TV-bilder viste det som så ut til å være et stygt brudd i ankelen.

– Jeg er knust over skaden jeg pådro meg i gårsdagens kamp. Hadde min første operasjon for å rydde litt opp, og jeg vil ha min andre til uken for å sette ting på plass, skriver Basham på Instagram søndag.

Han gir ingen informasjon om den nøyaktige diagnosen han har fått etter lørdagens uhell. Sikkert er det uansett at 35-åringen står foran et svært langt avbrekk fra fotballen.

Fulham-veteranen Tim Ream var rask med å ta plass ved Bashams side på gresset for å trøste konkurrenten. Bilder viser amerikaneren som legger en omsorgsfull arm på Basham, som selv holder hendene foran ansiktet.

Basham takker Ream for «måten han var der på og satte fotballen til side».

– Tenker på deg, kompis! Hvil deg og bli frisk, skriver Ream i kommentarfeltet på Instagram-innlegget til Basham.

Basham takker også fansen, venner og kjente i fotballmiljøet for støttemeldinger han har mottatt etter lørdagens skrekkskade, og skriver at han vil komme med flere oppdateringer de neste ukene.

Blant andre fotballspillere som har vist sin støtte til Basham i kommentarfeltet er Sander Berge, Harry Maguire og Aaron Ramsdale.