MENER NORGE BØR LÆRE: Elias Kristoffersen Hagen, som meldte overgang til IFK Göteborg dette året her. Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Spilleren som skulle bli arvtageren til Patrick Berg i Bodø/Glimt, stortrives i sin nye klubb i Sverige.

Han ble hentet i overgangsvinduet i vinter, og endte med å bli IFK Göteborgs dyreste kjøp noensinne. Det stresser han lite over.

– Jeg har fått høre det, men det tenker jeg ikke så mye på, sier han og fortsetter:

– Men jeg føler på det som gruppe. Nå spiller vi foran 15–17.000 mennesker i hver hjemmekamp. Så jeg har kjent på at man skuffer flere, og at de forventer mer av oss, sier Hagen på telefon fra Sverige.

TRIVES: Hagen i gangene på Gamla Ullevi. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Tribunekulturen og stemningen på kampene mener han er noen av de største endringene fra tilværelsen i den norske ligaen.

– Noe svenskene virkelig har forstått, er jo innmarsjsang. Når vi spiller hjemme, spilles sangen vår, og da synger de 15–17.000 som er der. Det blir en helt sinnssyk stemning, sier Hagen.

Særlig på det feltet mener han at Norge bør lære fra Sverige.

– Norge har en tam intro-sang, istedenfor at hvert lag kan spille sin sang og skape trykk og rammer rundt kampen med den sangen, sier han.

Highasakite har komponert innmarsjhymnen i Eliteserien. Klubbenes egne sanger spilles etter at lagene har kommet på banen.

JUBLER: Hagen jubler for scoring i 6–0-seieren mot Degerfors 4. mai. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Hagen mener det svenske grepet skaper et større samhold til klubben og laget, både for spillerne og for publikum.

– Det fører til at flere har lyst å komme. Jeg har jo hørt mye positivt om andre klubber i Sverige, så jeg tenker jo: «hvordan blir det?» Kanskje andre tenker det om oss, og så drar de på en bortekamp for å få med seg det, sier han.

Likevel har ikke alt vært en dans på roser den første delen av sesongen.

Få uker før Allsvenskan sparket i gang, fikk Mikael Stahre sparken, hovedtreneren som hentet Hagen til klubben.

Etter syv kamper, står IFK Göteborg fremdeles uten en permanent hovedtrener. Assistenttrenerne Alexander Tengryd og William Lundin har tatt over laget midlertidig, og det erkjenner Hagen at ikke er en optimal situasjon.

– Klubben er tjent med å skaffe en permanent trener, som har sjefsansvaret. Man bør ikke ha midlertidige trenere for lenge, sier han.

FERDIG: Den 8. mars i år fikk Mikael Stahre sparken fra IFK Göteborg etter overgangen fra Sarpsborg 08. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Debuten i Allsvenskan kunne også gått bedre. Midtbanespilleren fikk mye kritikk for at han ikke leverte opp til forventningene.

Tonen lyder annerledes nå.

Hagen har scoret ett mål og levert tre assister i sesongen så langt, og leder den interne konkurransen om mest målpoeng. I tillegg scoret han ett mål i den svenske cupen.

Det skjer etter at han ble flyttet opp i en såkalt tierrolle, en mer offensiv rolle enn han vanligvis har spilt i.

– Jeg ble jo hentet for å være en defensiv midtbane med innslag av boks til boks. Men det kan jo bli en genistrek om jeg klarer å vokse i rollen og får utfoldet meg skikkelig bra, sier han.

Han fortsetter:

– Men jeg savner litt av det oppbyggende spillet, samtidig som jeg liker jo å være involvert rundt motstanderens boks. Det kan nok bli en rolle jeg har lyst å gjøre på sikt, sier han.