Både i intervjuene med BBC og Sky Sports – og på pressekonferansen i etterkant – langet han ut mot dommerteamet.

– Det som skjedde og hvordan målet ble stående: Det er pinlig. Jeg har vært i dette landet i 20 år, og nå skammer jeg meg. Det er en skam, var noe av hva Arteta sa til BBC.

– En skam. Det er pinlig. Det er det jeg og spillerne i garderoben føler. Du kan ikke forestille deg antallet meldinger jeg har fått om at dette ikke kan fortsette. Det er flaut, sa spanjolen til Sky Sports.

Nå bekrefter det engelske fotballforbundet at de åpner en sak etter spanjolens uttalelser. Det kan bety utestengelse for Arteta.

Han har fått en frist til 21. november for å komme med et tilsvar.

«Det hevdes at Arteta utviste en upassende oppførsel gjennom sine kommentarer, ettersom de var fornærmende mot dommerne og/eller skadelig for sporten», heter det i siktelsen.

OMSTRIDT: Det er denne scoringen som fikk Mikel Arteta til å rase. Dytten til Joelinton på Gabriel var en av grunnene til at manageren mente målet burde blitt annullert. Foto: LEE SMITH / Reuters / NTB

Artetas voldsomme reaksjon kom som følge av at Anthony Gordons matchvinnerscoring ble stående. Det tok drøyt fem minutter å sjekke for VAR-dommerne om målet skulle bli stående. De sjekket tre ting:

  • Om ballen var ute av spill.

  • Frispark til Gabriel på grunn av armbruk hos Joelinton i forkant.

  • Offside på Gordon.

Til slutt ble scoringen stående. Se video av målet under.

I kjølvannet av Artetas ramsalte kritikk kom Arsenal med støtte til sin manager. De omtalte dømmingen som «uakseptabel».

– Premier League er den beste ligaen i verden med de beste spillerne, trenerne og supporterne. Alle fortjener bedre. Dommerforeningen (PGMOL) må umiddelbart ta tak i standarden på prestasjonene, skrev Arsenal.

Forrige tirsdag – dagen før Arsenals hjemmekamp mot Sevilla – fastholdt Arteta sin kritikk.

– Det er min plikt å forsvare spillerne og klubben min på best mulig måte. Jeg kommer til å gjøre det gang på gang. Jeg gjør det alltid og mener det er mitt ansvar. Det er sånn jeg her: Jeg må forsvare klubben min, sa Arteta.