Han serverte tomålsscorer Nicolas Pepe til 2–0, slo et tosifret antall innlegg fra hjørnespark og frispark, og tok regien i det oppbyggende spillet for vertene.

Arsenal-fansen leverte stående applaus da Martin Ødegaard ble byttet ut med Gabriel Martinelli noen minutter før slutt. De vet ennå ikke om han spiller hjemmekampene på Emirates neste sesong. Låneavtalen med Arsenal strekker seg ut sesongen og da er han igjen Real Madrid-eiendom.

– Vi har en veldig klar og tydelig mening om hva vi ønsker, sier Arsenal-manager Mikel Arteta til Sky Sports.

Han bekrefter at de vil innlede samtaler om en overgang med Real Madrid i de kommende ukene.

– Vi har gjort alt for å få ham til å prestere, hvilket han etter min mening har gjort. Han har tilpasset seg vår spillestil og klubben på en veldig fin måte.

foto

Kilde: www.sofascore.com

Selv om Ødegaard dominerte, kan Arsenals høyrekant Nicolas Pepe ta mye av æren for at det ble tre poeng mot Brighton.

Kort tid etter pause dempet han på strålende vis et innlegg fra Calum Chambers, vendte opp og avsluttet på halvspretten til 1–0.

– Han har høy selvtillit og det er flott å se at han viser det i kamp, roser Chambers målscoreren på TV 2 Sumo etter kampen.

Heller ikke 2–0 var helt ferdigscoret. Pepe dro seg innover og avsluttet mellom beina til Brighton-forsvarer Lewis Dunk, etter innlegg fra Martin Ødegaard.

Seieren sendte Arsenal opp en plass på tabellen, men holder ikke til europacup-spill i 2021/22-sesongen.

– Det er skuffende at vi ikke når Europa. Vi har gjort fremskritt med tanke på poengfangsten. Om vi hadde tatt 61 poeng i fjor, ville det holdt til en 5. plass, sier Arsenal-manager Mikel Arteta til Sky Sports.

foto
SERVITØREN : Martin Ødegaard gratulerer Nicolas Pepe (t.h.) med ett av hans to mål i den avsluttende Premier League-runden. Foto: Alastair Grant / PA Wire

Arsenals sesong ender slik:

  • 8. plass i Premier League

  • Europa League: Semifinaletap mot Villarreal (1–2 sammenlagt)

  • FA-cupen: Exit i fjerde runde mot Southampton (0–1)

  • Ligacupen: Kvartfinaletap mot Manchester City (1–4)