Start-Sandnes Ulf 5–1 (0–0)

KRISTIANSAND: Start tar med det sin fjerde seier av fem mulig så langt i vinter. Etter pause var det klasseforskjell på lagene, og Steinar Pedersens mannskap satte skapet på plass for Sandnes Ulf - som av flere er sett på som en opprykkskonkurrent i 1. divisjon. Ting ser lovende ut for Start tre uker før alvoret begynner.

– Resultatet er bra, men vi har fortsatt en del ting å jobbe med, sier kaptein Simon Larsen til Fædrelandsvennen etter kampen.

– Jeg hadde håpet vi kunne kontrollere kampen enda mer enn vi gjorde. Det blir litt hawaii. Men det er mange som kommer inn og som har lyst til å vise seg fram, sier Larsen.

Starts mål ble satt av fem ulike målsscorere: Niels Vorthoren, Lars-Jørgen Salvesen, Dennis Antwi, Abubacar Ibrahim og Daniel Aase.

Start feirer det første av fem scoringer mot Sandnes Ulf. Foto: Herman Folvik

Åpnet friskt

– 5-1 er et strålende resultat. Det er mange ting jeg er kjempefornøyd med. Det er en tett og jevn kamp i 50 minutter før vi får ballen inn i boksen deres nok ganger, og da vil det skje noe og vi har kvaliteter til å avgjøre, mener Pedersen.

– Dødballen blir viktig med tanke på å åpne matchen, før vi har en fin kontring. Etter 2-1 bør vi kontrollere kampen mer og bruke ballen litt, men det blir litt for åpent, fortsetter Steinar Pedersen.

Det tok bare tre minutter før kampens store sjanse. Lars-Jørgen Salvesen kom seg alene med Sandnes Ulf-keeper Saku-Pekka Sahlgren. Start-spissen prøvde å legge ballen i lengste hjørne, men finnen rettet mesterlig. Returen gikk til Dennis Antwi. Hans forsøk fra kloss hold ble blokkert, og gjestene i lyseblått fikk avverget.

Kun to minutter senere var Salvesen frampå igjen. Han kom rettvendt midt foran mål like innenfor gjestenes 16-meteren, men det ble trangt og skuddet gikk utenfor. Salvesen fikk også uvanlig press fra egen venstreback Henrik Robstad som løp ham. Abubacar Ibrahim testet også et langskudd som gikk noen meter til side for mål i de åpningsminuttene.

Roet seg

Deretter var det stille fra Start framover i første omgang. Sandnes Ulf vartet heller ikke opp med mye moro før hvilen, men kom seg til en sjanse etter 33 minutter. Kjell Rune Sellin kom fri alene med Håkon Opdal litt skrått foran mål – i en situasjon som kunne minne mye om Salvesens første sjanse. Opdal ville ikke være noe dårligere enn Sahlgren og vant duellen mot Sellin.

Det som startet som en morsom omgang ble etter hvert en jevnspilt affære uten så mye å skrive hjem om.

Start feier 1–0-målet. Foto: Herman Folvik

To raske for Start

Etter pause ble det mer fart i kampen. Sørlendingene gikk opp i ledelsen ved Niels Vorthoren bare syv minutter ut i omgangen. Nederlenderen lurte seg inn på bakre stolpe på et innoverslått frispark og headet ballen i mål fra få meter. Dette var midtbanespillerens første Start-scoring etter overgangen i vinter.

Få øyeblikk senere doblet Start målprotokollen. Espen Børufsen, som var meget god fredag kveld, vant en ball og satte fart mot Sandnes Ulfs forsvar som var i alt annet en balanse. Mange trodde han skulle spille mot Ibrahim på høyre, men valgte i stedet å tre til Salvesen mot venstre. Lysluggen fyrte løs og ballen føyk gjennom beina til en forsvarsspiller, og endte i lengste nettvegg.

Sandnes Ulf reduserte før Start svarte

Kent Håvard Eriksen reduserte for de lyseblå fra Rogaland etter 63 minutter. Hans skuddforsøk endret retning i Start-kaptein Simon Larsen og satte Opdal ut av spill.

Spenningen skulle ikke vare lenge. Dennis Antwi økte til 3-1 åtte minutter senere etter dårlig keeperspill fra av Sahlgren.

Frispark-scoring

Innbytter Tobias Christensen, Starts 16 år gamle stortalent som har markert seg i flere av treningskampene i vinter, skaffet vertene straffe i et av sine første angrep. Den var Starts ferske kant, Ibrahim, fast bestemt på å ta. Med et noe atypisk tilløp satte han ballen i mål til 4-1 for Steinar Pedersens gutter.

Flere som kom inn fra benken skulle sette sitt preg på kampen. Daniel Aase prøvde seg på frispark i drømmeposisjon fra 20-25 meter etter 83 minutter. Ballen skrudde inn i nettmaskene bak Sahlgren, som strengt talt hadde gode mulighet til å avverge, men nådde ikke bort.

Eriksen hadde en fin mulighet til å redusere for andre gang i neste angrep fra gjestene, men skuddet var dårlig og gikk langt unna målet til Benjamin Boujar, som spilte de siste 20 minuttene for Opdal.

Starts første seriekamp er 2. april mot Fredrikstad på eget kunstgress.

Arendal og Jerv spilte også

For øvrig spilte Arendal 1–1 mot Mons Ivar Mjeldes Åsane på La Manga. Målet til arendallittene ble satt av Tobias Olsvik, mens Peter Rnkovic scoret selvmål.

Arne Sandstøs Jerv tapte 3–2 borte mot Odd. Jone Samuelsen og Espen Ruud gjorde at vertene tok ledelsen 2–0, før Jerv hentet dem opp med mål av Andreas Hagen og Ulrik Berglann før pause. Sigurd Hagen avgjorde for Skien-gutta omtrent halvveis i andre omgang.