– Det er en drøm. En drøm som man iblant ikke tør å drømme en gang. Men det er veldig kult, sier Guiu i et intervju med Barcelonas egen kanal.

11 minutter før slutt kastet Barcelona-manager Xavi inn Guio til sin debut. Drøyt halvminuttet senere stakk han i bakrom og jaktet en god pasning fra Joao Felix. Fra noe skrått hold fikk han ballen i mål alene med keeper. Det var ungguttens to første ballberøringer i La Liga.

– Marc, en gutt fra La Masia, utgjorde forskjellen for oss. Jeg er så fornøyd med ham og de tre viktige poengene, sier Xavi til  Marca.

Frenkie de Jong og Robert Lewandowski reiste seg fra tribunen med store glis og applauderte stortalentet etter scoringen. Marc Guiu ble omfavnet av sine lagkamerater etter kampen.

– Han har et mål og en gnist og jeg liker ham som person. Jeg har ingen problemer med å bruke spillere fra akademiet. Jeg gir dem den tilliten jeg selv fikk av Barcelona da jeg var 17–18 år gammel, sier Xavi, som selv kom til La Masia som 11-åring i 1991. Siden vant Barcelona-sjefen 32 trofeer som spiller.

Barcelonas trepoenger gjør at det er ett poeng bak Real Madrid på toppen av den spanske toppdivisjonen. Også overraskelseslaget Girona (25 poeng) er foran Barcelona etter ti serierunder.