– Det er galskap å si det, sier Rio Ferdinand, som spilte 13 år for Manchester United, i sin podkast Vibe with Five.

Det var etter Manchester Uniteds 0–3-tap for byrival Manchester City at Roy Keane fyrte løs mot Bruno Fernandes.

– Jeg ville tatt fra ham kapteinsbindet. Han er ikke kapteinsmateriale. Han er det motsatte av hva jeg ville hatt i en kaptein, sa Keane i Sky Sports’ sending.

TORDENTALE: Roy Keane var ikke nådig med Bruno Fernandes etter Uniteds 0–3-tap for City. Foto: John Walton / Pa Photos / NTB

Iren var selv kaptein for Manchester United i en årrekke. Ole Gunnar Solskjær utnevnte i sin tid Harry Maguire som kaptein, før Erik ten Hag ga ansvaret videre til Fernandes før denne sesongen.

Keane er på ingen måte imponert over portugiserens første måneder som Uniteds fremste hærfører.

– Han sutrer, stønner og veiver med armene i været konstant. Det er ikke akseptabelt, fortsatte han i sin tirade.

MISTET ANSVARET: Harry Maguire ble utnevnt som kaptein av Ole Gunnar Solskjær. Før inneværende sesongen ble han fratatt ansvaret. Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters / NTB

I sommer hevdet Solskjær i et intervju med The Athletic at flere spillere sa nei da han tilbød dem kapteinsbindet. Hvem er alternativene dersom Fernandes skal miste det, spør Rio Ferdinand.

– Hvis det var noen som utmerket seg og fikk deg til å tenke: «Ok, ja, han burde faktisk få det», så ville jeg sagt: «Okay, du kan vurdere det», men å kaste ut slike kommentarer ..., sier Ferdinand oppgitt.

44-åringen mener utenomsportslig drama har vært et av ten Hags største problemer i nederlenderens periode som United-sjef. Av den grunn mener han at Fernandes bør forbli kaptein.

– Vi har hatt (Mason) Greenwood-situasjonen, vi har hatt (Jadon) Sancho- og Antony-saken, og nå ønsker du å skape enda en situasjon ved å ta kapteinen? Se hvordan det påvirket laget når Maguire gikk ut av laget og ten Hag tok kapteinsbindet fra ham, sier Ferdinand.

UENIG MED KEANE: Rio Ferdinand mener United-krisen bare blir større dersom de tar kapteinsbindet vekk fra Bruno Fernandes. Foto: DAVID KLEIN / Reuters / NTB

Erik ten Hag hadde trolig fått spørsmål om Keanes uttalelser dersom Manchester United hadde holdt en pressekonferanse før onsdagens ligacupkamp mot Newcastle. I og med at pressekonferanser ikke er obligatorisk i forbindelse med cup, har United besluttet å ikke avholde noen.

– Det er en stor avgjørelse. Kapteinsspørsmålet er en gigantisk avgjørelse som skaper overskrifter for alle de gale grunnene. Nå ønsker du lage enda en saga? Jeg tror ikke det er riktig avgjørelse i det hele tatt, er Ferdinands tydelige dom.

Etter søndagens 0–3-tap ligger Manchester United på åttendeplass, hele 11 poeng bak serieleder Tottenham. De røde djevlene står med fem seirer og fem tap etter ti kamper.

Onsdag klokken 21.15 får de besøk av Newcastle på Old Trafford i ligacupens fjerde runde.